Handbalsters Aeolus beslissen wedstrijd
tegen HVA al in 1e helft

Aeolus speelde in de eigen Wildervanckhal de return tegen het doorgaans goed georganiseerde HVA. Het 1e duel in Annen ging lange tijd gelijk op en de Wildervanksters wisten dat duel pas in de eindfase te beslissen. Daar was nu geen sprake van. De thuisploeg leidde halverwege al comfortabel met 16-6 en won uiteindelijk met 26-17.

Aan beide kanten kon men niet over een voltallige selectie beschikken (Aeolus kon geen beroep doen op Kimberley van der Laan, Sharon Hollemans en Laura Hofstede) maar bij de lijstaanvoerder wist men dat gemis blijkbaar iets beter op te vangen dan bij de Drentse gasten.
Het team uit Wildervank stond op scherp, nam vanaf het 1e fluitsignaal het initiatief en gaf dat in het 1e bedrijf ook niet meer uit handen. Binnen 10 minuten stond het 5:1, en via 10-3 halverwege die 1e helft zette de thuisploeg de bezoekers uit Annen bij rust al ruim op achterstand (16-6).
Aan Aeolus zijde functioneerde de defensie naar behoren en was men meerdere keren scherp in de omschakeling. Jeugdspeelsters Leona Hut en Zoë van Dijk, toegevoegd om de ploeg compleet te maken, lieten zich ook niet onbetuigd. Beide waren vanaf de hoeken een aantal keren succesvol in de afronding. Daarnaast bleek de beweeglijke opbouwlijn bij de lijstaanvoerder regelmatig een plaag voor de HVA defensie.

In de rust hamerde coach René Zuidema op het vasthouden van de scherpte, met name in de omschakeling. En daar waar Aeolus de 1e helft was geeindigd pakte het bij aanvang van die laatste dertig minuten ook direct de draad weer op. In de 40e minuut stond het 21-9 en daarmee was de druk er bij de thuisploeg wel vanaf. HVA bleef met een uitstekende wedstrijdmentaliteit de druk er zoveel mogelijk op houden en voorkwam daarmee dat de schade nog verder op kon lopen. De gasten kwamen een aantal keren goed door via de hoeken en Aeolus keepster Anne Pater wist zich daarin nog enkele malen te onderscheiden door een handvol doelpogingen onschadelijk te maken. In de aanval wisten zich Hedy Oostenbrink, Elsa Brouwer en Daniëlla Zuidema te onderscheiden met fraaie doelpunten. En met grote regelmaat stond midopbouw Chantal Kampijon aan de basis van die treffers. Toch eindigde het duel voor de Wildervanksters enigszins in mineur. In de 48e minuut onderschepte Daniëlla Zuidema in de dekking de bal, schakelde snel om, en rondde vervolgens doeltreffend af. Maar bij de ongelukkige landing die daarop volgde liep ze, een op het oog vervelende, knieblessure op.
Dat legde toch nog een lichte grauwsluier over een prima optreden van de koploper uit Wildervank dat met die 26-17 overwinning de achtervolgers op de ranglijst op zeven punten afstand wist te houden.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (10), Hedy Oostenbrink (6), Elsa Brouwer (4), Chantal Kampijon, Leona Hut en Zoë van Dijk (2).