Nieuws

Grote bezorgdheid bij Westerschool



325977887_2284144155097787_4629233336125881067_n.jpg

Door Peter Panneman

Hard rijdende automobilisten over de Oeverloper, vieze dichtbegroeide sloten, de grasrand die niet gemaaid wordt, veel overlast van hangjeugd, speeltoestellen die regelmatig worden vernield, kapotrijden van gras voor het bruggetje, en géén voetpad langs het fietspad.

Het is ondertussen een hele klachtenlijst van bezorgde ouders waarvan de kinderen naar de odab Westerschool in Wildervank gaan. De genoemde problemen zijn niet van de laatste weken of maanden, maar van de laatste jaren, en zijn er al meerdere meldingen van zowel ouders als school richting gemeente Veendam uitgegaan, maar tot op heden zonder gewenst resultaat.

“De veiligheid rond de school is belangrijk maar is ver te zoeken”, aldus een bezorgde Oda Tempelmans-Plat die bij de Westerschool woonachtig is en het ieder dag met lede ogen aanziet.

Han-Rogier de Vrij directeur van de odab Westerschool zegt dat inderdaad de sloot een dagelijkse ergernis is, maar weet dat er ook dingen wel goed en adequaat opgepakt worden door de gemeente. “Maar ieder heeft ook zijn verantwoordelijkheid” aldus Han-Rogier de Vrij.