Agenda

Lezing: Ik kies voor mijn talent in Bibliotheek VeendamDatum: 
dinsdag 7 februari 2023 15:30

 

03_Dewulf_Luk_200123_4.jpg

Lezing: Ik kies voor mijn talent in Bibliotheek Veendam

Gelukkige en zelfverzekerde kinderen en jongeren, dat wenst toch iedereen? Maar hoe kun je als ouder, leerkracht of opvoeder daarbij helpen? In de lezing “Ik kies voor mijn talent” gaan we in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Luk deWulf geeft zijn lezing op dinsdag 7 februari om 15.30 uur in Bibliotheek Veendam.

Hoe kun je kinderen en jongeren helpen? “Door kinderen aan te spreken op hun talent”, zegt Luk. “Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect.” In zijn lezing vertrekt Luk vanuit het boek 'Ik kies voor mijn talent'. Hij gaat in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Hoe je als ouder of leraar context kunt creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen. Daarnaast heeft Luk het over de vaardigheden die nodig zijn om meer uit talent te halen. En wat je kunt doen met datgene waar een kind of jongere echt niet goed in is.

Luk studeerde Pedagogische Wetenschappen en is een pionier van het talent-denken in België en Nederland. Zijn boek 'Ik kies voor mijn talent' is al toe aan zijn 26e druk en zijn ideeën zijn wijd verspreid in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Luk is een bevlogen spreker die zijn publiek steeds weer raakt en aan het denken zet.

Wees welkom om bij de lezing te komen, de lezing kost 5 euro. U kunt zich aanmelden via biblionetgroningen.nl/veendam.