Nieuws

Bewustwording gezonde leefstijl



WhatsApp Image 2023-01-17 at 16.45.32.jpeg

Tekst Peter Panneman / Foto gemeente Veendam

Drie wethouders waren dinsdagmorgen aanwezig bij de sportieve start van FitGaaf! op het schoolplein van obs Noorderbreedte. Wethouder Henk Jan Schmaal (sport), Annelies Kleve (onderwijs) en Ans Grimbergen (gezondheid) gaven gezamenlijk het startsein en benadrukken hiermee het belang van een gezonde leefstijl en beweging:

“Het project FitGaaf! is een mooi project om de bewustwording over een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren te vergroten maar ook voor hun ouders en verzorgers. Het project gaat uit van een integrale aanpak waarin onderwijs, gezondheid en sport en bewegen hand in hand gaan om te komen tot bewustwording”.

Schermopname (331)-1.png

Gezamenlijke sportieve start op het schoolplein
Na het startsein gingen de sport- en beweegconsulenten van Veendam Beweegt met de kinderen, ouders en leerkrachten touwtje springen. In de klas krijgen ze vervolgens uitleg over FitGaaf! Alle leerlingen kregen een kalender van drie weken en een stickervel mee naar huis. Voor iedere gezonde actie mogen ze een sticker plakken. Op de kalender is ook een gedeelte ingericht voor de ouders of verzorgers. Op deze manier kunnen ouder en kind samen leren over een gezonde leefstijl.

De sportconsulenten van Veendam Beweegt komen in de eerste week weer op school om te horen hoe het gaat met het plakken van de stickers. Aan het einde van de drie weken sluiten de sportconsulenten van Veendam Beweegt het project FitGaaf! af in de klas.

Schermopname (332)-1.png

Vervolg op andere scholen
Het project FitGaaf! gaat na obs Noorderbreedte starten op andere scholen. Veendam Beweegt hoopt in 2023 met zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Veendam samen te werken om het project FitGaaf! uit te voeren.