Sport

SV Clias levert eerste kampioene af voor dit seizoen



PXLS3980_0.jpg
Foto Hilda Koopmans

Op 14 en 15 december stond de tweede districtsturnwedstrijd op het programma voor een drietal turnsters van SV Clias op het programma. Dit waren tevens de Provinciale Kampioenschappen van de drie Noordelijke provincies gehouden in Assen. Namens Clias kwamen middenbouw turnster Denesity Sidin en junioren Jezlyn Meppelder en Nette Eleveld in actie.

Zaterdag 14 december begon met de team- en individuele wedstrijd voor de middenbouw turnsters uit Friesland, Groningen en Drenthe niveau 3 en de teams supplement D. Dit was tevens per provincie het provinciale kampioenschap. Denesity Sidin mocht met haar teamgenoten uit Friesland van WIK FTC en Pegasus Lemmer plaatsnemen op het hoogste podium. Een gouden teammedaille voor het team niveau 3. Sidin turnde een bijna perfecte wedstrijd. Alleen bij het toestel balk moest zij eenmalig afstappen. Desondanks mocht zij een gouden medaille voor haar individuele prestaties in ontvangst nemen. Met maar liefst 10 punten meer dan de nummer 2 mocht zij zich Provinciaal Kampioene van de provincie Groningen noemen. Daarnaast stond ze van geheel Noord Nederland ook aan kop met bijna 4 punten verschil met de nummer 2. Een uitmuntende prestatie.

De junioren supplement D, Nette Eleveld en Jezlyn Meppelder van SV Clias vormden samen met Noeën Wiering (Vako uit Vries) en Jolein Hemmen (MSK Musselkanaal) een team. Helaas lukte het hun niet om net als in november het teamgoud te bemachtigen.
Op zondag deden Nette Eleveld en Jezlyn Meppelder individueel mee aan het provinciaal kampioenschap supplement D in de leeftijdscategorie Junior. Op het toestel balk moest Nette Eleveld twee maal onvrijwillig het toestel verlaten. Hierdoor greep ze naast het podium en werd vierde. Voor het toestel sprong kreeg ze het tweede cijfer en op vloer het vierde. Jezlyn Meppelder turnde zichzelf inclusief een blessure naar een zesde plaats. Op het toestel sprong en balk behaalde ze het vierde cijfer. Of deze resultaten zullen leiden tot plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap en de provinciale toestelfinales in 2023 moet nog blijken. In januari turnen ze nog een laatste plaatsingswedstrijd voor doorstroming naar deze finales.