Sport

Handbalsters Aeolus winnen ook laatste duel
in 1e competitie rondeDSC_6667.JPG

De handbaldames van Aeolus speelden uit bij de studentenploeg van Cirkeltijgers in Groningen. Het Zernike complex vormde het decor voor dit treffen tussen de koploper en de nummer voorlaatst op de ranglijst. Dat verschil uitte zich dan ook in het scoreverloop en de eindstand. Na een ruststand van 5-18 togen de Wildervanksters huiswaarts met een eclatante 13-35 overwinning.

DSC_6665.JPG

Ondanks het kwaliteitsverschil zagen beide opponenten echter wel kans om van dit treffen nog een leuk schouwspel te maken. Cirkeltijgers ging voor het maximaal haalbare en bij Aeolus probeerde men de vooraf gemaakte afspraken om te zetten in een klinkend resultaat. En dat laaste ging de ploeg uit Wildervank makkelijk af. Met snelle omschakelingen vanuit balbezit en een goed functionerende dekking was het treffen halverwege de 1e helft al beslist. Aeolus incasseerde tot de 20e minuut slechts 3 doelpunten en was op offensief gebied op dat moment al 15x succesvol geweest. Kimberley van der Laan werd aan de cirkel meerdere keren prima in stelling gebracht door de opbouwlijn en wist die mogelijkheden ook te verzilveren. Zodoende stonden de Wildervanksters bij het rustsignaal al op een comfortabele 5-18 voorsprong.

DSC_6668.JPG

Het spelbeeld veranderde in het 2e bedrijf amper. Aeolus pakte stoïcijns de draad van de eerste 30 minuten weer op en stond in de 40e minuut op 8-24. Cirkeltijgers probeerde het wel, liet ook hier en daar prima spel zien, maar was niet bij machte om de gasten het vuur wat nader aan de schenen te leggen. De Wildervankster formatie nam halverwege die 2e helft wat gas terug, liet binnen 10 minuten slechts 3 goals optekenen, maar gaf in het slotgedeelte ,aan de hand van het kwartet Daniëlla Zuidema, Hedy Oostenbrink, Elsa Brouwer en Laura Hofstede, nog even gas bij. Dat bleef op het scorebord niet onopgemerkt want in die laatste 10 minuten scoorde de koploper uit Wildervank maar liefst 8x. Met een eindstand van 13-35 hield Aeolus de ongeslagen status in de lopende competitie in stand. Resultaten bij de overige duels in deze 2e klasse waren afgelopen weekeinde ook al in het voordeel van de nummer 1 op de ranglijst. Aeolus start de returns in januari met het maximale puntental van 20 uit tien wedstrijden. In die returns verdedigt de ploeg van trainer/coach René Zuidema en teambegeleider Eddy van der Laan een voorsprong van 7 punten op de eerste achtervolgers.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (14), Hedy Oostenbrink (6), Elsa Brouwer (5), Kimberley van der Laan en Laura Hofstede (4), Chantal Kampijon (2)