Nieuws

Harry Klunder zoekt hartpatiënten
voor aangepaste sporten 



IMG_0335.jpg

De cardiogroep van de Vereniging Aangepast Sporten Veendam zoekt extra leden om bijvoorbeeld volleybal te spelen.. Het betreft mensen met hartproblemen.

Met zeven deelnemers kan het nog prima. Maar valt de groep verder uit elkaar blijven er te weinig over, voor bijvoorbeeld om een spelletje volleybal te spelen. Dat wil Klunder graag voorkomen. Met vier mensen zou men nog aan badminton kunnen doen. Vanwege omstandigheden, zoals een versleten heup, vielen er mensen uit.

Het doel van de cardiogroep is het in beweging blijven.. Klunder zelf is ook hartpatiënt.
Het is een gezellige groep. De trainster Claudia van der Stern is gespecialiseerd in het begeleiden van deze mensen en zorgt met allerlei oefeningen dat de deelnemers hun conditie op peil houden. De sporters zijn heel gemotiveerd. 

Naast volleybal worden ook andere balsporten beoefend. Zoals zaalvoetbal, basketbal, hockey, tennis en badminton. Er worden buikspieroefeningen gegeven. En er worden hartritmeoefeningen gehouden voor het stimuleren van het hartritme. Een gediplomeerde EHBO'er is er veiligheidshalve altijd bij. Daarvoor zijn er verschillende EHBO'ers beschikbaar.    

Met minder dan vijf deelnemers zal men zich genoodzaakt zien om het sporten voor hartpatiënten op te gaan heffen. Dan zal het ook niet gemakkelijk zijn om het weer opnieuw op te starten.
Klunder wil proberen om het sporten voor hartpatiënten in stand te houden voor het zoveel mogelijk op peil houden van zijn eigen gezondheid. Klunder is lid van de Vereniging Aangepast Sporten Veendam en hij zit in het bestuur.

De contributie is laag gehouden, voor een heel jaar sporten is men € 126,00 kwijt. Voor meer info kunt u naar de website van VAS Veendam, www.vasveendam.nl

Trainingen vinden elke donderdagavond plaats vanaf 19 tot 20 uur (periode tussen kerst en oud en nieuw uitgezonderd). Belangstellenden kunnen zich bij Klunder als contactpersoon aanmelden via 06 50561003