Veendammer judoka's winnen
Nederlands Kampioenschap voor studenten

In Nijmegen vond afgelopen zaterdag het NK voor studenten plaats. Een goed bezet kampioenschap waar voor de kampioen in elke gewichtsklasse een ticket klaar lag voor de European Student games aankomende zomer in Zagreb.

Judoka's uit de provincie Groningen studerend aan de Hanzehogeschool of Rijksuniversiteit Groningen leverden hier uitstekende prestaties. In de klasse -90 kilogram was er zelfs een noordelijke finale. Lars van Oostrum (Judo 53 graden Noord/ Veendam) won van zijn clubgenoot Willem Vrieling en werd daarmee dus kampioen in deze goed bezette categorie. Bij de dames -70 kg was er ook een onderling treffen tussen 2 clubgenoten. Berber Ludema won de finale van Fleur Douwes, beide judoënd bij Judo 53 graden Noord in Veendam.

Naast het zilver voor Willem en Fleur was er ook nog een 2e plaats voor Hessel Nicolai in de klasse -81 kg en voor Twan Hauch in de klasse -100 kg. Brons was er nog voor Vera Raspe in de klasse -57 kg en brons voor Twan Katoele in de klasse -66 kg. Trainer Marcel Joling van Judo 53 graden Noord geeft aan dat na de uitstekende resultaten op het afgelopen NK senioren het geen incidenten zijn dat er op nationale kampioenschappen zulke aansprekende resultaten worden behaald. De judoka's die zich hier in de prijzen knokken volgen bijna allemaal een ochtend- en avondprogramma onder professionele begeleiding.