Aeolus wint topper van Actief Paterswolde

Foto's Jack Molema

Koploper Aeolus ontving in de eigen Wildervanckhal de nummer 2 op de ranglijst, Actief Paterswolde. Na het optrekken van de kruitdampen stond er na 60 minuten enerverend handbal een eindstand van 20-19 op het scorebord.

Een 'close call' zogezegd en dat minieme verschil gaf perfect weer hoe beide contrahenten alle registers los trokken om het treffen voor zich op te eisen. Actief was vastbesloten om het gat van 4 punten met de koploper te verkleinen en bij Aeolus was er de vastberadenheid om de achtervolger verder van zich af te schudden. De thuisploeg nam na het 1e fluitsignaal het initiatief en wist een kleine voorsprong op te bouwen van 2 treffers. Dat verschil wist de ploeg uit Wildervank tot de 20e minuut in stand te houden (8-6). Maar de laatste 10 minuten van dat 1e bedrijf waren duidelijk voor de gasten uit Paterswolde. Aeolus nam in de dekking een te afwachtende houding aan en daar wist de opbouwlijn van Actief wel raad mee. De Wildervanksters gaven het initiatief uit handen en stonden halverwege tegen een 9-10 achterstand aan te kijken. Dat verschil had iets groter kunnen zijn, ware het niet dat bij Aeolus Anne Pater nog een strafworp uit haar doel wist te ranselen.

De spanning stond er duidelijk vol op en voor de volgepakte tribunes werd het voor de luidruchtig aanwezige aanhang in beide kampen nagelbijten geblazen. De 2e helft had alles in zich wat een duel zoals dit zou moeten hebben. Op beide banken werd hartstochtelijk meegeleefd, treffers van beide partijen werden door de respectievelijke supporters luidkeels bejubeld, en voor iedereen werd duidelijk dat er een zinderend slotakkoord aan zat te komen.

Beide formaties hadden om en om even het initiatief en zo stond koploper Aeolus in de 40e minuut weer op een minieme voorsprong (13-12). De Wildervanksters kregen vanaf dat moment meerdere mogelijkheden om die marge te vergroten maar wisten, mede door een prima optreden van de Actief goalie, hun kansen niet altijd te verzilveren. Actief rook bloed, nam een 13-15 voorsprong en dwong Aeolus tot het uiterste. Maar zoals wel vaker zat het met de wedstrijd mentaliteit van de thuisploeg wel goed. Elsa Brouwer zette met 2 belangrijke treffers haar ploeg weer op het juiste spoor en zo stond het 10 minuten voor tijd weer 17-17. Bij een stand van 17-18 stonden de gasten echter voor het laatst op voorsprong. Aeolus zag kans de laatste 2 minuten in te gaan met een 20-18 voorsprong en had daarmee genoeg marge om het duel met 20-19 over de streep te trekken. Ook nu bleef, al hing het aan een zijden draadje, de ongeslagen status nog even overeind. Volgende week volgt het uitduel bij Cirkeltijgers en dan zal blijken of de koploper ongeschonden de 1e competitiehelft doorstaat.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (8x), Hedy Oostenbrink en Elsa Brouwer (ieder 5x), Kimberley van der Laan en Laura Hofstede (ieder 1x).