Nieuws, Sinterklaas

Buurtgezinnen viert sinterklaasfeest



20221203_134920.jpg

Het is zaterdag 3 december 12.30 uur als de eerste gezinnen binnen druppelen bij het Jakob Bruggemacentrum in Veendam. Blije gezichtjes die vol spanning staan te trappelen. Smulpiet opent het feest samen met zijn collega pieten. Er wordt gedanst, gezongen en natuurlijk kunnen een paar goede goocheltrucs niet ontbreken. Dan wordt het wachten beloond. Sinterklaas komt samen met hoofdpiet binnen. Onder luid gezang wordt hij welkom geheten. Buurtgezinnen organiseerde voor de tweede keer een Sinterklaasfeest met een aantal gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dankzij de sponsoring van de Kiwanis Club Veendam, de Plus in Wildervank en de hulp van drie actieve steungezinnen was het een zeer geslaagd feest. In totaal konden zij 22 kinderen blij maken met cadeautjes voor pakjesavond en kreeg elk gezin een goed gevulde boodschappentas mee naar huis.

Ook in 2023 hoopt Buurtgezinnen Veendam voor de gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken weer een onvergetelijk sinterklaasfeest te kunnen organiseren.  Om dit voor elkaar te krijgen zijn wij op zoek naar mensen en bedrijven die mee willen helpen. Dit kan door middel van het aanbieden van een activiteit, het doneren van cadeautjes of een financiële bijdrage. De coördinator Marije Drok Haak komt graag met je in contact. Je kan mailen naar marije@buurtgezinnen.nl  

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.