Nieuws

Voedselbank Veendam - Wist u dit !!!voedelbank2022.jpg

WIST U DIT:

De Voedselbank Veendam is er voor onze inwoners.  Ben je alleenstaand en houd je, na aftrek van vaste lasten, minder dan € 300 per maand over om van te leven, dan kom je in aanmerking voor een voedselpakket van de Voedselbank. Voor twee personen is dat € 410 en voor een gezin met twee kinderen € 630

Je kunt je aanmelden op onze website www.voedselbankveendam.nu  

Hier staat ook een aanmeldformulier.

  • Door duurdere boodschappen en energie zijn er steeds meer mensen die aankloppen bij de Voedselbank. Zo hebben we in de gemeente Veendam het afgelopen halfjaar ongeveer 20% meer klanten, in totaal zijn het nu 214 personen waarvan 80 jonger dan 18 jaar.
     
  • De Voedselbank krijgt steeds minder producten. We zien dat er steeds minder voedsel wordt opgehaald bij de winkels. Door alle acties en afspraken over het tegengaan van voedselverspilling zijn winkels steeds beter instaat minder voedsel te verspillen.  Dat is mooi, maar aan de andere kant is dat minder voedsel voor de voedselbank. Er moet op een aantal plaatsen in ons land al voedsel worden bijgekocht om aan voldoende gevarieerde pakketten te komen. We vrezen dat dit ook hier gaat gebeuren.
     
  • Daarom vragen we Veendammers die de 2 x € 190 energiecompensatie niet echt nodig hebben, deze te doneren aan onze Voedselbank. Ook andersoortige donaties zijn natuurlijk welkom. Ons banknummer is NL10 RABO 0154057118. Op onze website ( www.voedselbankveendam.nu ) staat ook een QR code om deze energiecompensatie makkelijk via uw bank te doneren.

We hebben voor ons werk extra hulp nodig. Heb je tijd om ons één of enkele dagdelen per week te helpen en ben je iemand die de handen uit de mouwen wilt steken? Meld je dan aan bij de Voedselbank Veendam via onze website: Voedselbankveendam.nu.