Sport

Delfzijlster Jan Stoppers Winnaar Libre 4e



Biljartkampioenen Het Raadhuis Wildervank.jpg

Door Bert Woltjes

Afgelopen weekend is in de biljartzaal van het “het Raadhuis” te Wildervank de finale van het biljarten in de spelsoort Libre 4e  in de 4e klasse gespeeld. Aan de finale, werd deel genomen door 7 biljarters en één biljartster uit het district Groningen/Drenthe.

Vanaf de eerste ronde bleek al dat het een sportieve strijd zou worden waarbij de onderlinge verschillen steeds klein waren. Na de eerste dag, waarop iedere deelnemer vier ronden had gespeeld was het Emiel Timmermans (BC Centrum) die de eerste plaats in nam gevolgd door Jan Stoppels  (BC Havenstad) en op de derde plaats Mans Schuur (Biljartschool).

In de drie ronden die op zondag werden gespeeld bleek dat Stoppels zich de sterkste toonde. Met twaalf punten en een % moyenne van 122,349 over zeven partijen veroverde hij de eerste plaats. Hij werd op de tweede plaats gevolgd door Arjan van der Kaap (BC Ca-ré) die de tweede dag aanmerkelijk beter speelde en 10 punten behaalde met een % moyenne van 107,568. Als derde eindigde Mans Schuur met acht punten en een % moyenne van 108,088.

De organisatie van deze finale was in handen van de BC Central uit Wildervank die dankzij de financiële steun van het Wildervank Fonds en de voortreffelijk verzorging en ondersteuning van “Het Raadhuis” kan terugzien op een zeer geslaagde finale.