Handbalsters Aeolus
houden ongeslagen status nog even vast

Aeolus trof in het bezoekende Unitas een tegenstander die vrijwel de gehele wedstrijd gelijke tred wist te houden met de thuisploeg. Maar het gaatje van 4 treffers die de Wildervanksters wisten te slaan op het eind van de 1e helft, bleek uiteindelijk doorslaggevend voor de 25-19 overwinning.

Beide formaties kwamen prima uit de startblokken en gingen tot halverwege het 1e bedrijf gelijk op. Bij de thuisploeg had men moeite om de dekking goed op de rails te houden en daar wist de formatie uit Rolde wel raad mee. Aan Aeolus zijde incasseerde men iets teveel strafworpen en 2min. tijdstraffen, in hun ijver om de aanvalsdrang van de gasten in te dammen. Daarnaast liet het aanvalsspel van de Wildervanksters een wisselvallig beeld zien. Uitstekend uitgespeelde mogelijkheden en onnodig balverlies volgden elkaar in rap tempo op. Maar de opbouwlijn bij de thuisformatie wist in de eindfase van de 1e helft het verschil te maken. Aeolus sloeg een gaatje van 3 treffers en wist dat vlak voor het rustsignaal nog op te krikken naar 4. Daarmee de ruststand op 13-9 bepalend.

Bij Aeolus werd in de rust gewezen op de iets te passieve houding in de defensie die hier en daar de kop op stak. Desondanks bleef de dekking moeite houden om de rijen te sluiten. Unitas zocht naar de aansluiting, kwam af en toe ook op een verschil van 2 treffers, maar de thuisploeg had telkens op tijd een antwoord paraat. Op die wijze wist men de Drentse formatie van het lijf te houden. Zo stond het in de 50e minuut 22-18 en overleefde Aeolus ook nog een periode waarin het met slechts 4 speelsters in het veld stond t.g.v. 2 tijdstraffen waar het in korte tijd tegenaan liep. In die fase liet keepster Anne Pater weer eens van zich spreken door met een aantal prima reddingen de ploeg door een moeilijk moment te helpen. Dat de Oost-Groninger formatie het verschil uiteindelijk op 6 treffers wist te brengen, had het te danken aan een handvol snelle omschakelingen en een paar bevliegingen vanaf de opbouwlijn. Met een eindstand van 25-19 hield Aeolus de punten in eigen huis en wacht het  komende zondag wederom een thuisduel tegen HVR’97.