Nieuws

Week tegen kindermishandeling
Bij Break! Veendam



Week tegen kindermishandeling.jpg

“Gemiddeld zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.
Maar hoe doe je dat? Daar vragen we expliciet aandacht voor tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Door het delen van ervaringsverhalen, kennis en het organiseren van activiteiten tijdens de week bieden we je handvatten waarmee je jouw aanpak van kindermishandeling kunt versterken.

Thema’s

Praat met elkaar….
Dit jaar richt de campagneweek zich op het thema ‘Praat met elkaar’. De verhalen, kennis en activiteiten concentreren zich rondom dit thema en onderstaande sub thema’s:

Ook al is het moeilijk
Praten over kindermishandeling is moeilijk. Daar mogen we open over zijn.  Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aanvliegen, omdat je de relatie met de ouder, je collega of een kind niet wilt verpesten of omdat jij als professional denkt het allemaal hoort te weten.

Dit is het moment
Eigenlijk is nooit het juiste moment, dus is het altijd het juiste moment. Voor een gesprek, of een andere manier van contact maken. En om een eerste stap te zetten die veel voor iemand kan betekenen.

Dat maakt het verschil
Vragen hoe het met de ander gaat, of je hart luchten over dat ene geval dat je niet uit je hoofd kunt zetten. Praten maakt verschil. Voor slachtoffers én ouders, voor collega´s en voor jezelf. Voel je gezien, gehoord en gesteund en wees dat ook voor een ander: Ik zie je, ik hoor je, ik steun je.” (https://weektegenkindermishandeling.nl/, sd)

Bij Break! 18 November 15:00 bestreden we hier samen aandacht aan! “Ik zie je, ik hoor je, ik steun je.”