Handbalsters Aeolus zetten V&S in 2e helft opzij

DSC_6609.JPG

De handbaldames van Aeolus zagen zich in Groningen geconfronteerd met een goed gemotiveerd en prima spelend V&S. Na een krappe 9-11 voorsprong  bij rust, wist de Wildervankster equipe pas in de 2e helft meer afstand te nemen en trok het met 16-23 aan het langste eind.

Beide formaties kenden problemen met de omstandigheden. De vloer in sporthal Lewenborg bleek weinig grip te bieden en datzelfde gold voor de wedstrijdbal. De gevolgen waren veel balverlies, en een reeks opgelegde kansen die jammerlijk om zeep werden geholpen omdat men maar niet in staat bleek om de bal de juiste richting mee te geven. De gasten uit Wildervank kenden onder die lastige omstandigheden meer problemen dan de thuisploeg. Dat zag nog kans om met enige regelmaat vloeiend lopende aanvallen op te zetten. Zo bezien was het niet verwonderlijk dat V&S in de 20e minuut een voorsprong mocht koesteren (7-6).  Daarbij werd de thuisploeg in het zadel geholpen door een haperende defensie aan Aeolus zijde dat teveel ruimte liet aan de cirkel. Toch zagen de gasten kans om in het laatste deel van de 1e helft de bakens te verzetten. Aeolus incasseerde slechts 2 tegentreffers en was aan de andere kant 5x succesvol binnen tien minuten. Dat leidde tot een 9-11 voorsprong bij rust en tot een opgekrikte motivatie bij de gasten.

Hoe moeizaam en stroef het duel voor Aeolus verliep kon ook afgelezen worden aan de hoeveelheid gemiste kansen. Zo miste de ploeg maar liefst 5 strafworpen en leed het regelmatig balverlies in kansrijke situaties. Er was echter aan de kant van Aeolus één speelster die zich aan de malaise wist te onttrekken, keepster Anne Pater. Zij gaf met een reeks formidabele reddingen haar ploeg een enorme boost. Zo ranselde ze een aantal strafworpen uit haar doel, en kwam ze met een paar katachtige reflexen meer dan eens als winnaar uit de strijd in 1:1 situaties.

Inmiddels hanteerde Aeolus een andere dekkingsvariant en kreeg daarmee meer grip op de offensieve dadendrang van de stad Groninger formatie. De Wildervanksters trokken nu het initiatief naar zich toe, liepen verder uit naar 14-18 in de 50e minuut, en stelden met een eindstand van 16-23 de 5e overwinning op rij veilig. Neemt echter niet weg dat het komende zondag thuis tegen Unitas beslist anders zal moeten wil men de 1e nederlaag van het seizoen ontlopen.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (9x), Kimberley van der Laan (4x), Hedy Oostenbrink en Elsa Brouwer (ieder 3x), Chantal Kampijon (2x), Leona Hut en Laura Hofstede (ieder 1x)