Handbalsters Aeolus kennen prima week

DSC_6613.JPG

De handbaldames zagen zich afgelopen week geconfronteerd met een dubbel programma. Zo werd er woensdag gespeeld in Vries tegen Vako, en ontving de ploeg afgelopen zondag in de eigen Wildervanckhal het Winschoter Blue Stars. Het 1e treffen werd met 12-27 een prooi voor de Wildervanksters. Een vermakelijk, doelpuntrijk, duel tegen Blue Stars eindigde in een 33-20 overwinning.

Vako
Uit bij Vako kende de ploeg een stroeve start. De gasten stonden na tien minuten bij 2-5 wel aan de goede kant van de score, maar echt overtuigend was het spel allerminst. De thuisploeg bleef zodoende in het spoor van Aeolus en stond in de 20e minuut, bij een tussenstand van 4-7, nog steeds op die marge van drie treffers. Dat beeld veranderde in de laatste fase van die 1e helft. De Wildervankster formatie hanteerde een andere variant in de dekking en wist daarbij met een paar snelle uitvallen het verschil tot aan het rustsignaal te verdubbelen (9-15).

DSC_6618.JPG

In de 2e helft probeerde Vako de bakens nog te verzetten, maar de defensie van de gasten bleek voor de thuisploeg een moeilijk te nemen horde. Aeolus incasseerde in die 2e helft, onder leiding van Hedy Oostenbrink en Chantal Kampijon, slechts 3 tegentreffers en liep aan de hand van het veelvuldig scorend koppel Elsa Brouwer en Daniëlla Zuidema. uit naar een tussenstand van 11-22 in de 50e minuut. Tot aan dat moment had de formatie uit Vries continue geprobeerd om Zuidema in de mandekking te houden. Maar daarvoor kreeg het in defensief opzicht de rekening gepresenteerd.
Hedy Oostenbrink, Kimberley van der laan en Laura Hofstede wisten wel raad met de extra ruimte en zo stond het bij het laatste fluitsignaal 12-27.

scores Aeolus; Elsa Brouwer (8x), Daniëlla Zuidema (7x), Hedy Oostenbrink en Kimberley van der Laan (ieder4x), Laura Hofstede (3x), en Leona Hut (1x).

DSC_6616.JPG

Blue Stars
Vier dagen later stond het thuisduel tegen Blue Stars op de rol. De gasten uit Winschoten begonnen uitstekend, namen brutaal een 2-0 voorsprong, en dwongen daarmee de thuisploeg even in de achtervolging. Bij Aeolus was men even zoekende, en de ploeg had tijd nodig om in het juiste ritme te komen. De jonge Winschoter formatie liet niet los en wist tot 6-4 in de 10e minuut in het spoor van de Wildervankster formatie te blijven. Vanaf dat moment begon Aeolus, onder aanvoering van Hedy Oostenbrink, Daniëlla Zuidema en Elsa Brouwer, het initiatief naar zich toe te trekken. Dat vertaalde zich in een tussenstand van 14-6 na twintig minuten. Tot aan de rust bleef te thuisploeg, ondanks het verweer van Blue Stars, de bovenliggende partij en leidde halverwege met een comfortabele 20-9 voorsprong. Mede ook door prima keeperswerk van Anne Pater.

Die lijn werd door de Wildervanksters nog even doorgezet tot tien minuten na rust (24-11). Maar de fase die daarop volgde liet een gewijzigd spelbeeld zien. Aeolus werd slordig in de passing en de afronding. Blue Stars rechtte de rug en bleef knokken voor een beter resultaat. Daar werd de ploeg ook voor beloond, vanaf die 40e minuut wisten ze de marge twintig minuten lang op dertien te houden. Bij Aeolus zagen hoekspeelsters Laura Hofstede en Danique de Groot kans om zich te ontworstelen aan de matige afronding. Beide lieten dan ook regelmatig mooie treffers optekenen. Gevolg was een aantrekkelijke slotfase waarin beide ploegen lieten zien dat ze over voldoende handballend vermogen kunnen beschikken. Met een eindstand van 33-20 pakte Aeolus de 2e overwinning binnen vijf dagen en weet zich in ieder geval nog een week verzekerd van de rol als lijstaanvoerder in de competitie.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (9x), Hedy Oostenbrink (8x), Laura Hofstede (7x), Elsa Brouwer en Danique de Groot (ieder 4x), en Chantal Kampijon (1x).