Nieuws, Sinterklaas

Sinterklaas onderweg naar
Mega Sinterklaasintocht Veendam!



0004_Sintcentrale_Poster Veendam_print v4.jpg

De stoomboot van Sinterklaas is op open water gezien en is onderweg naar Nederland!

Als de reis goed verloopt zal Sinterklaas met zijn pieten zaterdag 12 november voet aan wal zetten in Veendam waar de goedheiligman een groot feest te wachten staat.

Aankomst Pakjesboot Blankensteinkade
Zaterdagmiddag om 13:00 uur is het zover, de aankomst van de stoomboot in de haven van Veendam. Meneer Mark is al gezien op de Blankensteinkade waar de boot zal aanmeren en heeft laten weten dat er nog een hoop moet gebeuren voordat de Mega Sinterklaasintocht van start kan gaan. De presentator laat weten dat hij om 12:45 uur met Potloodpiet, Modepiet en Pietje Melodietje heeft afgesproken omdat de pieten belangrijk nieuws hebben.

Snoepjespiet zal namelijk meekomen naar Nederland en voor het eerst Veendam bezoeken. Burgemeester Link heeft laten weten dat iedereen welkom is in Veendam en hij uiteraard aanwezig is om Sinterklaas een warm welkom te heten zodra de Sint  aanmeert. Sinterklaas heeft op deze uitnodiging laten weten 200 pieten mee te nemen naar Veendam om alle kinderen uit de wijde omgeving van snoepgoed te voorzien!

Raadhuisplein festijn
Na de aankomst aan de Blankensteinkade zal het gezelschap onder begeleiding van een muziekkorps de bekende rondgang door het centrum maken. De pieten hebben weer speciale vervoersmiddelen meegenomen, echter zal Sinterklaas zoals gebruikelijk op de rug van zijn vertrouwde schimmel Ozosnel de kinderen begroeten. Ook is er dit jaar weer de mogelijkheid om de goedheiligman persoonlijk de hand te schudden in de Promenade en op het Raadhuisplein, waar het pleinfestijn zal plaatsvinden.

Overigens is het niet alleen een verrassing dat Snoepjespiet meekomt naar het feest, want ook de bekende pieten hebben weer leuke avonturen beleefd waar ze iedereen over willen vertellen. Modepiet vertelt dat er zoveel pieten meekomen dat zelfs de Sintercopter en de Pakjesboeing zijn ingezet om alle pieten naar Nederland te brengen. Ook vertelde hij dat er iets is met het grote boek van Sinterklaas, welke hij bij zich heeft en niet Sinterklaas zelf. Wat er aan de hand is weten we nog niet, maar zoals altijd komt het vast goed. De danspieten staan namelijk te springen om met de kinderen te dansen, de pepernoten zijn aan boord en het pakjesruim zit vol cadeautjes. Sinterklaas nodigt daarom iedereen uit om aanstaande zaterdag het grote feest mee te vieren in het centrum van Veendam!