Nieuws, Regio

Concert Oekraïens jongenskoor in de Grote Kerk Veendam20151103_Grote_Kerk_Centrum_DSC_6401.JPG

Vrijdag in Veendam, zaterdag in Farmsum en Sappemeer en op zondag
in Groningen en live in Podium Klassiek (NPO2)!

Op vrijdagavond 28 oktober om 19.30 uur geeft het jongenskoor Dzvinochok uit Kiev een concert in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat in Veendam. Het koor zingt op zaterdag 29 oktober ’s middags om 14.00 uur in de kerk in Farmsum en ’s avonds om 19.30 uur in de RK Kerk in Sappemeer. Op zondag werkt het koor mee aan de Eucharistieviering in de RK Kerk te Groningen (aanvang 11.00 uur) en later op de dag is het koor live te zien in Podium Klassiek. Daarna gaat de reis o.a. naar Utrecht, Leiden, Brielle en Rotterdam (Laurenskerk).

Door te zingen en bekendheid te geven aan de rijke muzikale traditie van Oekraïne wil het koor geld inzamelen dat ‘thuis’, nu nog veel meer dan voorheen, goed gebruikt kan worden!

De Werkgroep ‘Dzvinochok HS’ is ontzettend blij dat het koor, ondanks de oorlog in Oekraïne, toch naar Nederland kan komen. Het koor Dzvinochok komt in een wat andere samenstelling dan andere jaren. Mannen tussen 18 en 60 jaar oud mogen het land niet uit of dienen in het leger, dus het koor komt dit keer zonder tenoren en bassen. De twintig zingende jongens komen met twintig zingende meisjes en jonge vrouwen (tot 25 jaar). Een selectie van deze groep gaf in juli nog concerten in Leipzig en Wenen, in Wenen zelfs met de Rolling Stones!

Ieder die het koor al eens heeft gehoord, weet dat Dzvinochok behoort tot de top van de internationale (jongens)koren.

De entree is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang, de baten komen volledig ten goede aan het koor.

Concertagenda:

 • Vrijdag 28 oktober: Grote Kerk, J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam
  (aanvang 19.30 uur)
 • Zaterdag 29 oktober: PKN Kerk te Farmsum
  (aanvang 14.00 uur).
 • Zaterdag 29 oktober: RK Kerk te Sappemeer
  (aanvang 19.30 uur).
 • Zondag 30 oktober: RK Kerk te Groningen
  (eucharistieviering, aanvang 11.00 uur).