Nieuws

Vervoersservice Automaatje Veendam en Pekela
voor minder mobiele mensen geopend



IMG_6017.JPG

De wethouder Ans Grimbergen van de gemeente Veendam en wethouder Lex Kupers van de gemeente Pekela hebben in De Binding gezamenlijk het startsein gegeven voor de nieuwe vervoersservice ANWB AutoMaatje. En daarmee Automaatje Veendam en Pekela geopend.

In 2019 was de gemeente Westerwolde, door de Provincie Groningen gesteund en het OV- bureau, begonnen met het ANWB-project AutoMaatje.

IMG_6041.JPG

Na deze succesvolle start volgden in 2021 de gemeente Oldambt met ondersteuning van de organisatie Groninger Dorpen en de gemeente Stadskanaal met subsidie van de stichting Het R.C.Maagdenhuis en St. Brentano’s Steun des Ouderdoms.

Nu ook de gemeenten Veendam en Pekela een jaarlijkse bijdrage hebben toegezegd zijn alle, in ons werkgebied gelegen gemeenten, in 2023 operationeel met AutoMaatje en kunnen minder mobiele mensen gebruik maken van deze dienst.

IMG_5920.JPG

Voor een afspraak in het ziekenhuis, bij de fysiotherapeut of voor familiebezoek? Voor wie geen beroep kan doen op bestaande regelingen en er geen redelijk alternatief voorhanden is kan gebruik gaan maken van ANWB AutoMaatje.

Vrijwilligers uit de buurt brengen minder mobiele mensen met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding. De Stichting Op-StapBus Oost-Groningen doet de coördinatie. Voor meer informatie: opstapbus.nl


 
Fotoalbum: