Sport

Het startsein voor het Zechstein Zwemtoernooi
klinkt eindelijk weer!



IMG_2094.JPG

Na 2 jaar van afwezigheid in verband met de corona pandemie klinkt op zaterdag 15 oktober het startsein van het  Zechstein Zwemtoernooi! Zwemvereniging Bubble organiseert dit mooie zwemtoernooi dit jaar voor de 44ste keer! Het Zechstein Zwemtoernooi is een 2 daags internationaal toernooi waar verenigingen uit heel Nederland en ook een aantal verenigingen uit Duitsland graag voor afreizen naar Veendam. 

Vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag komen rond de 450 zwemmers van 27 verenigingen naar zwembad Tropiqua toe om te strijden voor een podiumplaats. Maar ook om elkaar te ontmoeten en er een feestelijk weekend van te maken. Want dat is het kenmerk van het Zechstein Zwemtoernooi; een toernooi waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. In het Indoorcentrum, die aan het zwembad grenst, zullen deze honderden deelnemers en hun begeleiders het hele weekend bivakkeren. Dit is altijd al een hele belevenis op zich.

De toernooicommissie en het bestuur van ZPC Bubble wordt dit weekend bij gestaan door ongeveer 100 vrijwilligers en stagiaires. Een dergelijk groot toernooi vraagt om een goede organisatie waar veel helpende handen voor nodig zijn. Het spande er dit jaar nog om of alle taken vervuld konden worden maar tot onze grote opluchting is dit gelukt!

De organisatie is erg blij dat Zechstein Minerals zich ook dit jaar als hoofdsponsor wil verbinden aan het toernooi. Het leek ons dan ook gepast om Rianne Hooiveld, Marketing Manager bij Zechstein Minerals en zelf ook zwemster geweest bij ZPC Bubble, te vragen het toernooi aanstaande zaterdag te openen. Zij geeft het startsein voor de eerste duik in het water. Omdat de laatste keer in 2019 was, zal dit een bijzonder moment zijn!