Nieuws

Woellust Run steeds leuker en professionelerIMG_3548.JPG

Vanwege corona kon de afgelopen twee jaar de Woellust Run niet worden gehouden. Afgelopen zaterdag was de gezellige buurtrun eindelijk weer mogelijk. De organisatoren Wim Meems, Jan-Luuk Hillebrands, Jan Hiemstra, Roeland Weijs en Wouter Bustin hadden er lang naar uitgezien.

IMG_3577.jpg

De tweejarige Teun van Calkar, de jongste deelnemer op de 500 meter, glunderde helemaal toen hij met gejuich binnen werd gehaald. Vervolgens was het de beurt voor de 1000 meter lopers. Wethouder Henk Jan Schmaal gaf het starschot met een confetti schot. De jeugdige deelnemers waren zeer gemotiveerd om de beker in de wacht te slepen op het erepodium.

IMG_3752.JPG

Voor de kids run waren er twee afstanden, de 500 meter met 20 lopers en 30 op de 1000 meter. Voor de volwassenen waren ook twee afstanden, waarvan 20 lopers aan de 5 kilometer meededen en 30 aan de 10 kilometer. In totaal hebben 130 deelnemers hun beste beentjes voorgezet.

IMG_3988.JPG

Martin Wubs heeft de 10 kilometer gewonnen. Van de 10 kilometer dames is Hye Jin van Dorssen eerste geworden. De 5 kilometer heren was voor Merwin Dollison, en bij de dames Manon Otter.

Uitslag van de jeugdrun 500m meisjes is met Julia Bogeman als eerste, en van de jongens Stijn Bogeman. Van de 1000m meisjes Sterre Veen, en van de jongens Jorrit Riemeijer.

IMG_3669.JPG

Eerst was de groep nog redelijk compact, maar ontstonden er groepjes en individuele lopers. De run is kleinschalig, maar met 28 bochten ook uitdagend. Bijna alle straten van de wijk Woellust werden voor de Woellust Run gebruikt. Het is niet alleen het sportieve element, maar ook de verbinding die het met zich meebrengt. Een vlag van de Burendag had een plekje bij het buurtfeest na afloop van de Run. De meeste deelnemers wonen zelf in de wijk. Maar er komen ook deelnemers van over ver.

IMG_3867.JPG

“Het wordt elk jaar weer professioneler”, verteld Wouter Bustin van het organisatiecomité. “De EHBO, en er zijn extra toiletten. De eerste Run was in 2010 gehouden. Dit is nu de achtste keer. De sfeer is geweldig. Ook het buurtfeest is dit jaar groter. Het wordt ieder jaar steeds leuker. We zijn er heel trots op.”


 
Fotoalbum: