Agenda

Woellust RunDatum: 
zaterdag 24 september 2022 14:00

 

Organisatie Woellust Run 2022_0.JPG

Twee jaar lang kon de Woellust Run in Wildervank vanwege corona niet worden georganiseerd. Maar dit jaar mag het weer! Op zaterdag 24 september kunnen wijkbewoners én hardlopers uit de rest van Nederland zich bewijzen op een uitdagend stratencircuit. Er zijn twee kids runs en twee afstanden voor volwassenen. Voor de inwoners van de wijk is er na afloop een feest met barbecue.

De organisatie, bestaande uit de bekende loper Wim Meems en (oud-)wijkbewoners Jan-Luuk Hillebrands, Jan Hiemstra, Roeland Weijs en Wouter Bustin (op de foto v.l.n.r.), heeft er zin in! “De wijk is flink gegroeid de afgelopen jaren en we zijn benieuwd of onder de nieuwe buren ook snelle lopers zijn”, vertellen de mannen. “De Woellust Run draagt bij aan verbinding in de wijk en is daarnaast een gezellig evenement. Op de vorige runs kwamen sportievelingen uit de hele provincie af en die zijn ook dit jaar van harte welkom. Het is een kleinschalige run, maar wel eentje met een uitdagend stratencircuit en maar liefst 28 bochten. En de sfeer is geweldig.”

Inschrijven kan op www.woellustrun.nl. Er zijn twee kids runs (500 en 1.000 meter) en twee langere afstanden (5 en 10 kilometer). En natuurlijk zijn er mooie prijzen, beschikbaar gesteld door sponsoren. “We zijn heel blij dat we weer konden rekenen op onze fantastische, trouwe sponsoren” aldus de organisatie. “Hierdoor zijn de inschrijfkosten laag en kunnen we investeren in de verbetering van de wijk. Als het weer nu ook een beetje meewerkt, wordt het een mooie, sportieve afsluiting van de zomer!”