Triathleten THOR Wildervank
succesvol op Nederlandse kampioenschappen

De triathleten van Tri4you  hebben zondag goede prestaties geleverd op de Nederlandse kampioenschappen in Roermond.

Yke Spelde en Xander Boets hadden zich hiervoor weten te plaatsen via 5 landelijke voorrondes bij de jeugd t/m 15 jaar. Beide jeugdleden zwommen 375 meter in de Noorderplas, gevolgd door 10km op de racefiets en daarna legden ze nog een ronde van 2,5 km rennend af.

Yke Spelde uit Wildervank  wist als 4e Nederlandse de finish te bereiken in 41 minuten en 25 seconden.

Xander Boets uit Stadskanaal ging in 38.03 minuten als 3e over de finish bij de jongens.

Jesper Boets mocht deelnemen bij de jongens junioren (16 t/m 19 jaar) en behaalde de 11e plaats. Hij moest 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km rennen en deed dit in 1 uur en 5 minuten.

Bij de jongste jeugd was er nog succes voor zwemster Marjolie Spelde eveneens uit Wildervank. Zij wist een 3e plaats te behalen bij de Iron kids. Behalve 200m zwemmen legde zij ook nog 5km op de fiets af en 1,25 km rennend.