Sport

Geslaagde 1e editie Aeolus 'In Memoriam' toernooi



DSC_6476.JPG

Afgelopen zondag vond in de Wildervanckhal de 1e uitvoering plaats van het Aeolus 'In Memoriam' handbaltoernooi. Naderhand mag de organisatie spreken van een succesvol debuut van dit toernooi, gezien de positieve reacties die de organisatie ten deel vielen van publiek en deelnemende ploegen.

Dat alle deelnemers in de voorbereiding zitten voor de komende competitie werd spoedig duidelijk. Er werd fanatiek gestreden zonder dat het ergens echt over de schreef ging. Speciale vermelding hierin verdienen de handbaldames van Beilen. Kort voor aanvang van het toernooi kwam de melding dat die ploeg slechts 5 speelsters op de been kon brengen, maar wilde desondanks niets weten van een afzegging. Vanuit Aeolus werden jeugdspeelsters Laura Schutter en Moniek Hadders  toegevoegd waarop de Drentse gasten in ieder geval met een complete ploeg aan de dag konden beginnen. Die samenwerking stond eigenlijk symbool voor de wijze waarop, en de sfeer waarin, het toernooi verliep. Er werd met plezier, passie en respect gespeeld en dat mag als een compliment voor alle deelnemers worden gezien.

DSC_6474.JPG

De wedstrijden stonden onder leiding van de heren van Heel en Molema en dat tweetal kwam nooit ergens echt in de problemen. Voorafgaand aan het 1e treffen werden door Aeolus en Blue Stars 1 minuut stilte in acht genomen voor de Aeolus mensen die de vereniging de afgelopen periode zijn ontvallen. Aan het eind van de dag werden door voorzitter Bult van Aeolus de prijzen uitgereikt. Het organiserende Aeolus wist de 1e prijs in de wacht te slepen, gevolgd door de ploegen van Cirkeltijgers, JahnII, Blue Stars, en Beilen. Een prima ouverture voor dit toernooi dat volgend jaar beslist een vervolg gaat krijgen. De toernooi commissie van Aeolus kijkt daar nu al naar uit.