Nieuws

Nieuw seizoen Blueprint



Blueprint.png

Tekst Thomas Kaldijk

Op vrijdag 23 september beginnen we het 25e seizoen van het roots radioprogramma Blueprint in Veendam en we hebben in de eerste helft t/m december weer interessante artiesten kunnen strikken. De eerste aflevering komt deze keer vanuit de grote bovenzaal (vroegere dicotheek) in Grand Café Java. De gasten zijn de talentvolle, jonge blueszangeres Nienke Dingemans, die wordt begeleid door gitarist Jan van Bijnen en percussionist Joost Verbraak. Nienke heeft afgelopen jaar een pachtige EP "Devil On My Shoulder" uitgebracht. Omdat ze 's avonds nog een optreden in Duitsland hebben zal Nienke in het eerste uur haar sessie spelen. In het tweede uur is de blues / americana band Black River Roots uit Meppel mijn gast. Ik kwam deze band op het spoor via het populaire programma Djammen bij RTV Drenthe.

De volgende datum die ik heb gepland is 21 oktober met de Canadese band The Hello Darlins en met opnieuw een bluestalent uit Nederland, nl. Merel van de Keer. Op 23 september verschijnt haar eerste album, ook met Jan van Bijnen en Joost Verbraak. De aflevering van 21 oktober is gepland in de bovenzaal van theater vanBeresteyn.

Tenslotte zijn op 2 december countryzangeres Bobby Dove uit Canada en Senja Sargeant mijn gasten. Bobby Dove krijgt voor haar recente album "Hopeless Romantic" louter positieve recensies. Senja Sargeant komt oorspronkelijk ook uit Canada maar woont al een paar jaar in Nederland. Zij is met name bekend geworden door het programma The Voice Of Holland. Deze aflevering wordt vanuit de vertrouwde foyer van theater vanBeresteyn opgenomen.

De live afleveringen van Blueprint worden altijd op vrijdag van 17.00 - 19.00 uur opgenomen en zijn gratis te bezoeken. Dankzij Stichting Wildervank Fonds en vrijwillige bijdragen van de bezoekers zijn we in de gelegenheid om 8 keer per jaar deze afleveringen te maken. Wil je Blueprint steunen met een bedrag dan kan dat via het nummer NL 84 INGB 0003824770 t.n.v. Th Kaldijk onder vermelding van Blueprint. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op: http://rootsparadise.com/blueprint/index.php en https://rtveen.nl/programmering/blueprint/

  • 23 september: Nienke Dingemans en The Black River Roots / Grand Café Java
  • 21 oktober: The Hello Darlins en Merel van de Keer / bovenzaal theater vanBeresteyn
  •  2 december: Bobby Dove en Senja Sargeant / foyer theater vanBeresteyn