Overslaan en naar de inhoud gaan

Zechsal steunt de Voedselbank

Door Eindredactie op woensdag, 7 september, 2022 - 11:45

In de maand september heeft Zechsal een speciale actie voor de voedselbank in Veendam. Maar liefst 10% van de omzet die verkregen wordt d.m.v. een speciale code in de webshop en in de Zechsal winkel wordt gedoneerd. Klanten van Zechsal worden opgeroepen om in september in te slaan met de code VOEDSELBANK. Elke klant krijgt dan 10% korting op de producten (online en in de winkel) en draagt hiermee bij aan een mooi bedrag voor de Voedselbank.

Nuttige actie
De voedselbanken in Nederland hebben het moeilijk. Aan de ene kant komt er minder binnen via de supermarkten, terwijl aan de andere kant het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbanken groeit. Dit geldt ook voor Voedselbank Veendam. De energiekosten nemen toe, waardoor meer geld naar huisvesting gaat. De actie van Zechsal levert een concreet bedrag op dat de Voedselbank gaat gebruiken voor duurzame warmte. Door het aanschaffen van infrarood panelen kan het energieverbruik in het pand enorm omlaag. Op het kantoor van Zechsal zelf is hierdoor het gasverbruik maar liefst met 2/3 teruggebracht. Een fantastisch resultaat, wat Zechsal met deze actie ook mogelijk wil maken voor de Voedselbank.

Oost Groningen
Zechsal is de magnesiumspecialist. In Nederland en Europa worden Zechsal magnesiumproducten via webshops, detailhandel en therapeuten verkocht. Naast een uitgebreid assortiment aan magnesiumproducten verkoopt Zechsal inmiddels ook CBD-olie en capsules. Samen met AVEBE, HempFlax, NEDMAG, 10Kate, de Universiteit Groningen en de Hanzehogeschool vormt Zechsal het Innovatieplatvorm Oost Groningen (IHOG). In IHOG worden met typisch Oost-Groningse grondstoffen als aardappelzetmeel, hennep en magnesiumzout nieuwe producten ontwikkeld.

Zechsal is gevestigd in Veendam aan de van Stolbergweg 30 A.
De winkel is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.