Nieuws

Erik Nienhuis ToernooiAquila foto 1.JPG

Na een periode van ziekte heeft basketbalvereniging Aquila vorig jaar op 1 juli Erik Nienhuis als Mega vrijwilliger en Ere lid verloren.
Om Erik en zijn jarenlange inzet voor onze vereniging te herdenken heeft Aquila afgelopen zaterdag op zijn geboortedag, 9 juli 2022, de eerste editie van het “Erik Nienhuis Toernooi” georganiseerd. Dit basketbaltoernooi zal voortaan als seizoensafsluiting voor (oud)leden, vrienden en familie georganiseerd worden.

Speciaal voor het toernooi is er in samenspraak met de familie van Erik een onderscheiding bedacht voor de vrijwilliger van het seizoen. Het vereeuwigen van je naam op de “Erik Nienhuis schaal”.

De leden van Aquila hebben na een nominatieronde hun stem uitgebracht voor de vrijwilliger van het seizoen 2021-2022, te weten: Bennie Oving! Naast deze benoeming vanuit de leden heeft het bestuur Mirjam Nienhuis ook benoemd tot vrijwilliger van het seizoen 2021-2022. “Beide vrijwilligers (in dit geval trainers) hebben zich afgelopen seizoen op bijzondere wijze ingezet voor Aquila. Als vereniging kun je niet zonder vrijwilligers en dat laten we met enige regelmaat ook zien. Maar we zijn trots dat wij vanaf dit jaar een vrijwilliger op deze manier extra in het zonnetje kunnen zetten”, aldus voorzitter Jeroen Hooijer. 

Aquila foto 2.JPG

Deze eerste editie van het Erik Nienhuis toernooi werd gewonnen door het team “Vincent en zijn 7 dwergen”. Aan deze spelers is een Erik Nienhuis medaille uitgereikt en alle andere deelnemers van het toernooi hebben een bijpassend vaantje ontvangen.

Samen met de familie van Erik kijken we terug op een hele mooie, sportieve, emotionele en gezellige eerste editie. 

“LIEFDE IS STERKER DAN DE DOOD” Erik Nienhuis (09-07-1981 - 01-07-2021)