Sport

Geslaagde onderlinge recreatieve turnwedstrijd SV Clias



DSC_0388-3.jpgFoto: Jessie Kraan

Eindelijk was het zover de recreatieve turngroep van SV Clias had hun allereerste onderlinge wedstrijd in de Wildervanckhal. Trainster Jessie Kraan had de wedstrijd tot in de kleinste details voorbereid samen met de turnsters. De tribunes zaten vol met ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's maar ook clubgenootjes die helaas niet mee konden doen en andere supporters. 

Tijdens de trainingen hebben de meiden geoefend om van de losse elementen, denk aan een handstand of koprol, een volledige oefening te maken. De turnsters konden geen cijfers behalen per toestel (sprong, brug, balk en vloer) zoals bij de officiële KNGU turnwedstrijden.
Bij ieder toestel beoordeelde de jury de getoonde oefening met 1, 2 of 3 sterren. De jury bestond uit assistent trainsters in opleiding, stagiaires van de Winkler Prins en turnsters van de selectie. Ook Rhönrad trainer Maxim Claassens nam plaats om te jureren. Na afloop werden de turnsters in kleine groepjes naar voren geroepen om op het podium plaats te nemen. Hier ontvingen ze hun diploma, een speciaal voor Clias gemaakte medaille en een formulier met daarop tips en tops. Alle turnsters hebben hun uiterste best gedaan en mogen trots zijn op zichzelf en de behaalde resultaten. 

Na afloop hield internationaal jurylid, docente jury opleidingen en bestuurslid van SV Clias Aukje de Jong een korte toespraak. Vanaf volgend seizoen (2022 - 2023) is het de bedoeling om met de turnsters van de recreatieve groep die dit kunnen en willen mee te gaan doen aan officiële KNGU wedstrijden op niveau 6 of 7 en later supplement G en H. Ouders en andere belangstellenden werd gevraagd zich te melden om jurylid te worden zodat deze turnsters wedstrijden kunnen gaan turnen.