Sport

Regiokampioenschappen minioren zwemmersIMG-20220612-WA0024.jpg

Dit weekend mochten Dominic Francis, Elize Schierbeek, Lana Keizer, Nathan Havinga en Nicole Buurmeijer meedoen aan de regiofinales voor Minioren in Beilen.  Aan deze finales mochten de beste 24 zwemmers per afstand van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe meedoen.

Een finale is natuurlijk ontzettend spannend, maar onze zwemmers en zwemsters lieten zich niet van hun stuk brengen. Dat onze zwemmers goed hebben getraind om tijdens deze finales de beste versie van zichzelf neer te zetten, blijkt wel uit de mooie tijden die zijn gezwommen. Persoonlijke records werden aan flarden gezwommen en waar dat niet gebeurde, waren er een heleboel dingen in de race die super goed gingen!

Zo had Nicole steeds een fantastische onderwaterfase. Startte Dominic alsof het startblok lava was, wist Lana het water te laten koken met haar snelle benen en hadden Elize en Nathan beide mooie lange slagen waar veel kracht achter zat!

IMG-20220612-WA0032.jpg

Toppunt van dit weekend was toch wel de 34,4 sec die Nathan van zijn 200m vrije slag wist af te zwemmen!  Lana wist met mooie eindtijden haar 50m en 100m vrije slag dik te verbeteren en Nicole deed dat op de 50m vrije slag en de 50m vlinderslag. Elize zwom maar liefst 9.07 sec sneller op de 200m wissel en op 100 schoolslag ging het ook veel harder dan haar persoonlijke record. Dominic deed haar na, want ook hij verbeterde maar liefst 7,7 sec op de 100m schoolslag!

Dominic ging verder als een speer op de 50m vrije slag en 100m rugcrawl. Op beide afstanden werd hij 2e van de drie Noordelijke provincies. 

Wil je deze zwemmers ook een keer zien zwemmen? Op 2 juli nemen ze het tegen elkaar op tijdens de clubkampioenschappen. Publiek is hierbij welkom.