Sport, Regio

Bart Hol klaar voor de Special Olympics
Pre-Games Berlijn 2022



Bart Hol in het Zoutwaterbad K.P. Zijl in Loppersum - 2.JPG
Foto: Marinus Hol - Bart Hol in het Zoutwaterbad K.P. Zijl in Loppersum

Zijn oranje Team NL koffer is gepakt en hij is in topvorm. Afgelopen weekend won hij nog een gouden medaille en 2 bronzen plakken op de nationale spelen in Twente. Vrijdag 17 juni vertrekt zwemmer Bart Hol, samen met Team NL, naar Berlijn om mee te doen aan de Special Olympics Pre Games 2022. Dit zijn de testgames voor de Special Olympics Summer World Games die in 2023 gehouden worden in Duitsland; de Wereld Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bart Hol heeft in de afgelopen periode veel getraind, zowel in het open water in de omgeving van Veendam, in zijn thuis-zwembad Tropiqua in Veendam en in het Zoutwaterbad K.P. Zijl in Loppersum. Daarnaast ook nog eens 2 maal in de week naar de sportschool en veel wandelen, fietsen en hardlopen. “Ik heb er echt zin in. Gaaf! Sporten met en tegen sporters van over de hele wereld en nieuwe dingen ervaren.” zegt Bart. Ook kijkt hij uit naar de openingsceremonie. “De openingsceremonie is best wel spannend. Binnen komen lopen in een groot stadion en met veel publiek. Echt even een whow gevoel!”

Bart maakt, samen met 3 andere zwemmers uit Nederland, deel uit van het Special Olympics zwemteam van Nederland. Naast het zwemteam gaat ook een dames voetbalteam mee naar Berlijn. Samen met Head of Delegations, Marcel van Galen, één staflid en 5 coaches, waaronder Patricia Lammerts van De Brug Veendam, vormen ze Team NL. Bart komt tijdens deze spelen uit op de 1500 meter open water zwemmen en de 4 x 50 meter vrije slag (estafette).

Special Olympics Pre-Games Berlijn 2022
Van 18 tm 24 juni 2022 worden de Special Olympics Berlin 2022 gehouden. Dit zijn de testgames voor de Special Olympics Summer World Games die in 2023 gehouden worden in Berlijn. Deze zomer strijden 5.000 sporters met een verstandelijke beperking uit Duitsland en uit 21 andere landen tegen elkaar in Berlijn tijdens de “generale repetitie” voor de World Games. Samen met 2.000 coaches en begeleiders, 3.500 vrijwilligers en 600 officials zijn deze Special Olympics het grootste sportevenement van Duitsland in 2022.