Sport

Medailleregen voor zwemmers van De Brug Veendam
tijdens Nationale Spelen



Het FBK stadion in Hengelo tijdens de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 - Foto Marco Hol.jpg

De wedstrijdzwemmers van De Brug Regio Veendam waren zeer succesvol tijdens  de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ze hebben maar liefst 11 medailles mee naar huis genomen van individuele prestaties en voor de estafetteploegen was er ook nog eens goud, zilver en brons!

De Brug Veendam komt het stadion binnen - Foto Marco Hol.jpg

Vrijdag 10 juni zijn de Special Olympics Nationale Spelen Twente officieel van start gegaan. Het grootste multi-sport evenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Tijdens een spetterende openingsceremonie, in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo, werden de ruim 3.000 sporters en coaches in de spotlight gezet en opende prof. mr. Pieter van Vollenhoven officieel de Nationale Spelen in Twente. De Brug regio Veendam was hierbij aanwezig met 12 zwemmers en 5 coaches.

De coaches en zwemmers van de Brug Veendam en hun gewonnen pijzen.jpg

Openingsceremonie
De openingsceremonie stond onder leiding van Erik Dijkstra en Gregory Sedoc, die de ruim 3.000 deelnemende sporters en coaches voorstelden aan het publiek. Naast de deelnemers van alle provincies in Nederland was er ook speciale aandacht voor de internationale deelnemers uit Saba, Bonaire, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. In de vorm van een defilé werden zij onder luid gejuich en applaus verwelkomd door de ruim 10.000 toeschouwers. 

Een bronzen medaille voor de estafetteploeg.jpg

De avond stond vol optredens van nationale en Twentse acts. Zo bracht Edwin van Hoevelaak zijn speciale nummer "Ik ben altijd een winnaar" ten gehore en kreeg Rintintin iedereen aan het dansen. Als slotact zette Ronnie Ruysdael het FBK stadion op zijn kop! Met bekende nummers zoals "Koning van de polonaise" en "Zwaai met je mobiel" wist hij het hele stadion aan het dansen te krijgen.

Goud voor de estafetteploeg.jpg

Divisioning en estafettes
De zaterdag stond voor de sporters van de brug Veendam in het teken van de divisioning in zwembad “Het Ravijn” in Nijverdal. Alle zwemmers zwommen op de eerste dag al een PR en er werden ook een aantal finales gezwommen op deze eerste wedstrijddag. De estafettes. En met succes: Goud, zilver en brons op de 4 x 50m. vrij en de 4 x 25m. vrij. 

Het Olympisch vuur wordt binnen gebracht door Olympisch kampioen MarkTuitert - Foto Marco Hol.jpg

De finales
Op de zondag werden de andere finales gezwommen in Nijverdal en stond deze dag in het teken van de prijsuitreikingen. De sporters van de Brug kwamen uit op de rugcrawl, schoolslag, vrije slag en wisselslag, op diverse afstanden. Ze toppers wonnen maar liefst 4 gouden medailles, 2 maal zilver en 5 maal brons op de individuele wedstrijden. Geweldig gedaan! 
 


Fotoalbum: