Sport

Oxygym Seniors Noord Nederlands kampioen 



Schermopname (176).png

Afgelopen zaterdag hebben vier dansteams van Sportcentrum Oxygym meegedaan aan de finale van het Noord Nederlands kampioenschap in Heerenveen. 

De Oxygym Seniors hebben met hun ‘STORM’ act alle drie de voorrondes en nu ook de finale gewonnen in hun categorie Showdance 16 jaar e/o in het hoogste niveau. Zij kunnen zich Noord Nederlands kampioen noemen. Een super prestatie van deze acht meiden uit Veendam en omstreken. De meiden die deel uit maken van dit team zijn Kaytie Dreise, Carice Brouwer von Gonzenbach, Noa van der Laan, Michelle Schiphuis, Maura Boer, Romee Boer en de zusjes Floren en Lorijn Zuidema.

De jongste meiden van de O.G. Crew hebben het ook fantastisch gedaan. Zij moesten het opnemen tegen 12 teams in de categorie selectie 11 en 12 jaar oud. Hun act werd beloond met een geweldige 2e plaats. Deze kleine strijders hebben gerockt op het podium. 

De Oxygym Teenz deden mee in de categorie streetdance / hiphop 13 t/m 15 jaar in het hoogste niveau ‘ demo ‘. Zij hadden een zeer sterk deelnemersveld van maar liefst 11 teams. Deze meiden hebben een prachtige 5e plek behaald.

Trainster Margriet van der Laan is erg trots op al haar dansers. “ Het harde werken is beloond !“

Aan het einde van de dag mochten de oudste meiden van het team Hysteria nog knallen in de categorie Streetdance / Hiphop 19 jaar e/o in het hoogste niveau ‘demo ‘. Zij behaalden een mooie 8e plaats. Trainster Krista Lingbeek is ook erg trots op haar team ! 

De Oxygym Teenz en de Oxygym Seniors zijn nu in voorbereidingen op het Europees kampioenschap dat over twee weken plaats vindt in Movie Park Germany. Na het EK zullen alle teams van Oxygym nog deelnemen aan het NK van Soneo.