Nieuws

Feestweek Wildervank krijgt gestalteIMG_2513.JPG

Dinsdag 10 mei kwam het organisatiecomité voor de feestweek in Wildervank weer bijeen. Zoals bekend viert Wildervank dit jaar haar 375-jarig bestaan. Daarmee is het één van de oudste veenkoloniale dorpen in Zuidoost Groningen.

Het clubje enthousiastelingen is een bonte mix van oer- en neo-Wildervankers. Maar hoe verschillend de herkomst ook, ieder zet zich vrijwillig en met overgave in om van de feestweek een succes te maken. Helaas leveren wijk- en buurtbeheer Wildervank en Bareveld en de ondernemersvereniging Wildervank geen bijdragen. Maar met veel bezieling, opoffering en vindingrijkheid bewijst men als het moet ook zonder die te kunnen. Een aantal bedrijven sponsort, waar men heel blij mee is. Meer sponsors zijn zeer welkom; men kan ook in natura een bijdrage leveren. 

Het programma voor de week van 13 t/m 19 juni belooft voor elk wat wils. Het moet een echt volksfeest worden: voor en door Wildervankers. Zo zijn er activiteiten voor de kids, zoals een kleurplatenwedstrijd, een knutselmiddag, een optreden van circusartiesten en een optocht met versierde kinderfietsen. Voor de oudere jeugd wordt op vrijdagavond een gezellig kampvuur met diverse spellen en als afsluiting een siervuurwerkshow georganiseerd. Voor de volwassenen zijn o.a. gepland: een film over Wildervank vroeger, klaverjassen, kegelen, bingo, een tweedehands kledingbeurs, kofferbakverkoop, een pubquiz en zowel een fietstocht als een motortoertocht op zondagmiddag. 

Popkoor Funism geeft eenmalig in de muziekkoepel op woensdagavond een openbare repetitie/uitvoering. Draaiorgel Zwarte Dorus en de Eerste Wildervankster Paardentram zullen bij een aantal activiteiten aanwezig zijn, evenals EHBO-ers, verkeersregelaars en beveiligers.

Sportievelingen komen aan hun trekken met een biljarttoernooi, een handbaltoernooi voor basisschooljeugd en gekostumeerd voetbal voor zowel de jeugd als voor volwassenen. Dat belooft hilarisch te worden! Op zaterdag wordt het Oosterdiep deels gestremd voor de scheepvaart want dan vindt een waar waterspektakel plaats met kajaks, kano’s, supboards, waterfietsen en nog veel meer vaartuigjes.

Zaterdag 18 juni wordt toch een drukke dag met overdag een show van oldtimer tractoren, een grote “midzomermarkt”, 2ehands spullenmarkt, kinderkermis, springkussens en ’s avonds maar liefst twee optredens, waaronder die in Het Raadhuis van De Esperando’s. Ook op zaterdag kunnen belangstellenden een bijzonder kijkje achter de schermen nemen bij Wildervankster kunstenaars tijdens een Open Atelierroute.
Op zondagavond is ter afsluiting van de feestweek in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum een concert van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Het complete programma wordt bekend gemaakt in advertenties in de huis-aan-huisbladen en op posters die tijdig door vrijwilligers worden verspreid op elk huisadres in Wildervank. Op: Feestweek 375-jarig bestaan Wildervank | Facebook staat en komt spoedig nog meer informatie, ook over bijvoorbeeld opgave, aanmelding etc.