Nieuws

Reünie voor vaste bezoekers Café 't Aaierdoppie vastgelegd



`t Aaierdoppie (1).jpg

De reünie van de vaste bezoekers van het voormalige Café 't Aaierdoppie zit eraan te komen. Omdat het café/bierlokaal niet meer bestaat wordt de reünie op zaterdag 1 oktober gehouden in Partycentrum Het Raadhuis in Wildervank (voorheen Zalencentrum Boelens). Vanwege corona was het in 2021 onzeker wanneer er een locatie voor de reünie kon worden geboekt.

De organisatoren Martina Bonda, Froukje Zuidema-Meijer en Anne-Marie Weelinck hebben als vaste bezoekers zelf ook veel herinneringen aan het vroegere ’t Aaierdoppie. Waar de uitbaters Bé Wever en André van Gigch vele regionale en landelijke bands lieten optreden. Waaronder The Happy Tunes, Jan Akkerman, Oscar Benton, Ilse de Lange, Armand, Safari Joe, Barking Dogs, Eelco Gelling, Duo Paul & André en Woody & the Sidemen.

Naast de livebands werd er nog voor veel meer reuring gezorgd. Er werd gedart en beroemde darters (o.a. Les Wallace, Raymond van Barneveld, Chris Mason en Bobby George) werden naar Veendam gehaald voor het verzorgen van een clinic.

144135761_1797179447104602_2271598654831565822_n.jpg

’t Aaierdoppie bevond zich in het pand aan de Kerkstraat Oost met een al langere geschiedenis als café, zo midden jaren 80 al. Ook Pé Langen heeft er nog achter de bar gestaan van het toen nog Café de Snor. In 1990 had ’t Aaierdoppie de deuren geopend. Na 10 jaar was in 2001, na honderden optredens, de deur van het lokaal definitief op slot gegaan.

Froukje Zuidema-Meijer had als medewerkster haar contract al getekend voordat het café open ging. Ze was al aan de slag gegaan met de werkvloer schoon houden tijdens de verbouwing. En om de stoere werkers, waaronder André zijn vader, van een natje en droogje te voorzien.

De uitbaters André en Bé speurden rommelmarkten af voor leuke spulletjes. Ze kwamen met tassen vol terug. Froukje vroeg zich af waarom ze zoveel eierdopjes meenamen. En vroeg wat ze er mee moesten. Met glimlachende gezichten vertelden ze dat het met de naam te maken heeft. De vloer van de bovenverdieping lag bezaaid met zakken vol eierdopjes. Ze had al gezegd, “het kin hier zo langzoamerhand wel ain aaierdoppie worden.” De naam werd nog niet verklapt, totdat Bé vroeg hoe eierdopje wordt geschreven in het Gronings. Dus toch…

`t Doppie Febr.jpg

De naam was ingegeven bij een concert van Roger Waters in Café Die Eierschale in Berlijn.

Er werden bierproefavonden gehouden, de Night of the City Pubs (in samenwerking met andere lokale horeca), het klootschieten en Neutenschaiten. Een eigen team van ’t Aaierdoppie deed aan voetbaltoernooien mee. En werd aan het racecircuit van Spa Francorchamps de Formule 1 gevolgd.

Op 1 oktober 2022 kunnen de vaste bezoekers nog meer herinneringen ophalen van het vroegere Café ’t Aaierdoppie, en van de uitbaters Bé Wever en André van Gigch. De toegangsprijs is met € 7,50 per persoon laag gehouden, met dank aan een stille sponsor. Voor deze avond heeft de organisatie de band The Sidekicks geboekt. Een band met een goede reputatie, zo waren zij onder andere ook te gast bij Bogblues en in Blueprint van Thomas Kaldijk.

143867588_1797179450437935_8022915883465183945_n.jpg

De reünisten die zich hebben aangemeld via het e-mailadres aaierdoppie-reunie@netvisit.nl hebben alle info en de betaalgegevens inmiddels per e-mail ontvangen.

Heb je je nog niet aangemeld dan kan dit uitsluitend via het e-mailadres aaierdoppie-reunie@netvisit.nl

De uiterste betaaldatum en aanmelding per e-mail is 15 juli a.s. Losse verkoop van toegangsbewijzen op de avond zelf is niet mogelijk.

Op Facebook is er voor de reünie de besloten groep ‘Café 't Aaierdoppie Veendam Reünie‘ aangemaakt. Het aantal leden staat momenteel op 280, inclusief die van buiten Facebook.

Aanmelden voor de reünie kan ook via aaierdoppie-reunie@netvisit.nl

IMG_0026_2.jpg