Handbalsters Aeolus op karakter naar winst

De wedstrijd tussen Beilen en Aeolus was een treffen tussen de nummers drie en vier op de ranglijst en dat was ook wat het wedstrijdbeeld liet zien. Extra handicap voor de bezoekers uit Wildervank was het ontbreken van wisselspelers. De gasten kwamen in beide speelhelften terug van een grotere achterstand en stonden uiteindelijk met 17-18 aan de goede kant van de score.

In de beginfase hielden de opponenten elkaar in evenwicht, maar halverwege die 1e helft wist Beilen weg te lopen naar een 8-4 tussenstand. Bij Aeolus stonden de doelvrouw bij de thuisploeg, en meerdere keren paal en lat, succes voor de Wildervanksters in de weg. Daarnaast kreeg men te weinig grip op de rechter aanvalsflank van Beilen. Een kleine aanpassing in defensief opzicht bracht de Oost-Groninger formatie weer in het spoor van de tegenstander. Aeolus incasseerde in de laatste tien minuten slechts één tegentreffer en was zelf in die fase vier maal succesvol in de aanval. Het rustsignaal klonk bij een stand van 9-8, en daarmee was de aansluiting voor Aeolus een feit.

612513a5-1819-4340-b5e5-df2f809e756e.JPG

Die inhaalslag bleek in de aanvangsfase van de 2e helft echter niet veel meer waard. Beilen sloeg een gat van drie treffers en zo stond in het in de 40e minuut 12-9 in het voordeel van de thuisformatie. Het gebrek aan wissels aan Wildervanker zijde vroeg om inventiviteit binnen de aanwezige bezetting van de ploeg. Trainer/coach René Zuidema liet in de dekking Daniëlla Zuidema en Elsa Brouwer van positie wisselen en daarmee wist men de aanvalsdrang van de thuisploeg te beteugelen. Met die move trok Aeolus halverwege de 2e helft het initiatief naar zich toe. Keepster Beau Kuik hield met een drietal reflexen haar ploeg in de wedstrijd, en met nog tien minuten te gaan stonden de gasten uit Wildervank weer op voorsprong (14-15). In die prima slotfase zagen de gasten zelfs kans om, op karakter, die marge te vergroten naar drie treffers. Mede ook omdat Aeolus in die periode met een gewijzigd aanvalsconcept speelde en daar 2x optimaal voordeel uit wist te halen. In de laatste minuut bleek simpel uitspelen voldoende om de winst binnen te halen. Maar dat bleek iets minder simpel dan gedacht. Na een ongelukkige botsing tussen Hedy Oostenbrink en een tegenstandster werd het duel voor een paar minuten stilgelegd. Beide speelsters moesten, enigzins gehavend, het strijdtoneel verlaten. Dat Beilen in die slotseconden nog wist te scoren deerde Aeolus niet meer. Dat nestelde zich met een eindstand van 17-18 definitief  op de 3e plaats in de rangschikking en kan daarin niet meer achterhaald worden. Gezien de problematiek waarmee de Wildervankster equipe de afgelopen maanden worstelde, mag dat als een uitstekend resultaat worden betiteld.

Treffers Aeolus; Daniëlla Zuidema (7x), Hedy Oostenbrink (6x), Elsa Brouwer (3x), Irene Mik (2x).