Agenda

Biografisch verhaal over Turkse zangeres Bergen



Datum: 
maandag 9 mei 2022 19:30

 

Mei 9 Bergen.png

Hartverscheurend biografisch verhaal over Turkse zangeres Bergen in Filmhuis

De beeldkwaliteit, verhaallijn en de casting van de acteurs zijn geweldig in Bergen. Je waant je tijdens het kijken van de film door in het Turkije anno 1970 en vergeet even dat je in de bioscoop zit. Je verliest jezelf tussendoor in het prachtige gezang van de hoofdrolspeelster die de rol als geen ander heeft vervuld. 
Over de fenomenale zangeres Bergen is een film gemaakt, de eerste Turkse film ooit over het fenomeen femicide (vrouwenmoord). 

Bergen, die in het dagelijks leven Belgin Sarilmişer heette, was een bekende Turkse arabesk-zangeres die volle zalen trok. Haar man was jaloers en wilde niet dat zijn vrouw nog optrad. Hij gooide zuur in haar gezicht. Hij werd hiervoor berecht en draaide voor twaalf jaar de gevangenis in. Bergen bleef gewoon optreden, met een grote lok voor haar gezicht dus, of een grote zonnebril op. Nadat hij was vrijgelaten, kwamen hij en Bergen weer bij elkaar. Op 14 augustus 1989 vermoordde hij haar. Als ze niet van mij is, dan is ze van niemand, zei hij daarover. Bergen werd slechts 30 jaar oud. De Turkse media bezochten hem. Hij gaf aan dat hij geen spijt had van zijn daden en dat hij het opnieuw zou doen.

Datum: maandag 9 mei 2022
Aanvang: 19:30 uur 
Toegang: € 8,00 [ Niet leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl