Nieuws

Peter en de Wolf in Veendam



Image.jpeg

Donderdag 12 mei vertoont Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam tweemaal een kindervoorstelling in de gemeente Veendam. Om 9.30 uur in de Grote kerk te Veendam en om 11 uur in de Margaretha Hardenberg kerk te Wildervank.

Het verhaal van Peter en de Wolf wordt verteld in het Gronings door zanger en vertaler Arnold Veeman. De kinderen horen de dieren in het muzikale verhaal vertolkt door wat minder bekende instrumenten als de hobo (Vincent van Ballegooijen), fagot (Andreaa Chirpac), klarinet (Ivar Römer), dwarsfluit (Will Jasper) en de altviool (Nouschka van Schaik). De carillon speler Vincent Hensen opent bovendien in Veendam en sluit af op het orgel. 

Docenten van de muziekschool vormen het kamermuziekensemble die ook in Pekela, Westerwolde en Oldambt het stuk opvoeren. En zullen maandagochtend 15 augustus om 11 uur het programma nogmaals opvoeren voor jong en oud in de foyer van Cultuurcentrum van Beresteyn als opening van het gratis toegankelijke culturele Zomerfestival Veendam.

De bezoekers van de voorstellingen in de kerken zijn de groepen 3 tot en met 6 van de 12 basisscholen in de gemeente Veendam en hun begeleiders. Door geld van de Stichting Meer Muziek in de Klas en het Muziek Akkoord Groningen Oost is deze voorstelling gratis te bezoeken.