Nieuws

Maandelijkse activiteit voor 60-plussers bij de Athlete Club



IMG_1079.jpg

Veendam Beweegt organiseert samen met de Athlete Club de sportieve activiteit Senior & Fit. Deze nieuwe trainingsprogramma is speciaal gericht op 60-plussers.

De Athlete Club wil met het programma bereiken dat meer 60-plussers in Veendam en omstreken gaan sporten en hun levenskwaliteit verhogen. 60-Plussers kunnen op een toegankelijke manier hun fysieke en mentale gezondheid verbeteren, in een omgeving met gelijkgestemden. Hierbij is plezier hebben in de trainingen een belangrijke factor tot succes. De trainingen bestaan uit cardio- en krachtonderdelen, afgestemd op de doelgroep. Tijdens de maandelijkse activiteit kunnen de deelnemers gratis kennismaken met het nieuwe programma.

IMG_1015.JPG

De Athlete Club is gevestigd aan de Transportweg 40 in Veendam waar deze activiteit vrijdag 29 april van start is gegaan.

Deelnemers Linie en Albert Ensing is het goed bevallen. "Met name de begeleiding spreekt ons heel erg aan”, zegt Linie. “De manier waarop het gaat. Hoe je het moet doen, wat goed is voor je spieren, en hoe je blessures moet voorkomen.”

IMG_1023.jpg

“Jaren terug hebben we ook iets op de sportschool gedaan. We zijn allebei op pensioen en hebben uitgezocht wat ons het beste past. We proberen een beetje op conditie te blijven. Het was prima te doen. Via Veendam Beweegt zijn we ook bij de tennisclub. Daarnaast wandelen wij heel veel. De gezelligheid en andere mensen ontmoeten is ook belangrijk.”

IMG_0991.jpg

Trainer Lennart Siefkes: “De essentie van deze training is dat hier in een plezierige omgeving laagdrempelig kan worden gesport onder begeleiding. Vandaag hebben we oefeningen gedaan voor de benen en voor de rug. We zijn op de roeitrainer geweest voor de warming-up en de cooling down. Voor de rug en voor de benen hebben we krachtoefeningen gedaan. Met belangrijke spiergroepen die we hebben aangepakt.”

IMG_1003.jpg

“Het is een training voor 60-plussers voor een stukje spieropbouw. En dat is niet zo zeer om heel gespierd te worden, maar juist om de alledagelijkse klusjes gemakkelijker te maken.”

Opgave voor deelname aan de activiteit kan bij Veendam Beweegt via telefoonnummer 06 8685 6864 of per mail: veendambeweegt@veendam.nl. Deelname aan de activiteit is gratis. De activiteit vindt plaats bij de Athlete Club aan de Transportweg 40 in Veendam.

IMG_1035.jpg