Sport

THOR zwemmers coronatijd goed doorgekomen 



20220430_101358.jpg

Na verschillende lockdowns met zwembadsluitingen en geen wedstrijden pakken de zwemmers van THOR de draad weer goed op.

Na de laatste lockdown aan het begin van dit jaar mocht er ook weer gezwommen worden. Wedstrijden tegen andere verenigingen mochten eerst echter nog niet, maar tegen eigen clubgenoten wel. Die kans grepen de zwemmers van THOR met beide handen aan. 

Voordeel van deze wedstrijden was dat zwemmers zonder startnummer ook mee mochten doen en zo aan de wedstrijdsport konden proeven. 

Vier wedstrijden hebben de zwemmers gezwommen die telkens in het teken van een andere slag stond. Tijdens de eerste wedstrijd werd de vrije slag gezwommen, de tweede wedstrijd stond in het teken van de schoolslag, bij de derde kwam de rugcrawl aan de beurt en tenslotte werd de reeks afgelopen zaterdag afgesloten met de vlinderslag. 

Nieuwe zwemmers zwommen de 25 en 50 meters. De minioren (6 t/m 11 jaar) voegden daar ook nog de 100 meter aan toe en vanaf 12 jaar en ouder werd ook nog de 200 meter gezwommen. 

Anne Banninga, Emily Reijersen, Glenn Pater, Isabella Corbach, Jessica Havinga, Lars Francis, Lian Oldenburger, Lieke Keizer en Mirthe Ettema zwommen op deze wijze hun eerste wedstrijden en ontvingen daar een mooi diploma voor.  Een aantal van deze zwemmers zijn ondertussen doorgestroomd naar het echte wedstrijdzwemmen. 

Voor de overige zwemmers waren het mooie wedstrijden om eigen prestaties te verbeteren. Vele persoonlijke én clubrecords werden gezwommen. Tevens lukte het een aantal zwemmers om diverse limieten te zwemmen. Hierdoor hebben Sven Brongers, Ilse Jongepier en Marjolie Spelde onlangs mee mogen doen aan de regionale winterkampioenschappen en hebben Dominic Francis, Elize Schierbeek, Lana Keizer en Nicole Buurmeijer zich weten te plaatsen voor de regionale minioren kampioenschappen en Ilse Jongepier en Marjolie Spelde voor de regionale zomerkampioenschappen. Daarnaast mogen Dominic Francis (minioren), Marjolie Spelde (junioren) en Marloes Wiekens (masters) binnenkort waarschijnlijk deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen en hebben Tineke Francis, Heleen Spelde en Marloes Wiekens zich zelfs weten te plaatsen voor de Europese master kampioenschappen. 

THOR doet ook mee aan de Veendammer beweegweek van 16 tot 22 mei. Wil je daar ook aan mee doen, geef je dan op!