Overslaan en naar de inhoud gaan

Koningsspelen gespeeld door leerlingen en leerkrachten

Door Henk Drenth op zaterdag, 23 april, 2022 - 13:47

IMG_3840.JPG

Ook bij OBS De Sleutel in Wildervank is vrijdag onder een stralend zonnetje Koningsspelen gespeeld. Waarbij veel kinderen in het oranje waren gestoken. Het was extra feestelijk gemaakt.

IMG_3765.JPG

De meesters en de juffen hadden er met de kinderen zelfs een dansfeestje van gemaakt, waarbij ze zelf ook helemaal deelgenoot werden. Het was in een leuke en ongedwongen sfeer. Na deze voorstelling was het tijd om terug te gaan naar de klas voor het Koningsontbijt.

IMG_3784.JPG

Na het ontbijt werden op het schoolplein diverse oud-Hollandse spellen gespeeld. De leerkrachten lieten zich zelf ook niet onbetuigd. Als een soort revival van hun eigen jeugd. Het was extra aanstekelijk voor de kinderen.

IMG_3879.JPG

De meehelpende handen waren van de stagiaires en ook van ouders. Erg leuk is dat de oudere kinderen uit de hogere klassen de helpende hand gaven aan de kleintjes.

IMG_3908.JPG

Kortom, het waren de ingrediƫnten voor een geslaagde ochtend.

Tijdens de middagpauze werd het middagontbijt van de leerlingen zelf genuttigd. Om twee uur gingen de kinderen weer huiswaarts en was de meivakantie begonnen.

IMG_3845.JPG

De Coop in Wildervank heeft op school een schenking gedaan aan de kinderen van 110 tassen waarin gezonde voeding. Met gezonde presentjes als fruit, drinken, en gezonde muesli repen, overhandigd in mooie tassen.

IMG_3990.JPG