Regio

Vakantie in eigen landpexels-photo-141978.jpeg

Wil je er even een paar daagjes of een week tussenuit, maar geen zin in een lange rit in de auto of het vliegtuig? Dan is een vakantie in eigen land de perfecte oplossing. Ons land biedt tal van prachtige steden die zijn voorzien van de mooiste hotels en parken. Zo kom je optimaal tot rust en kun je een wandel- of fietstocht maken door de mooiste plekjes in de natuur. Naast dat ons land de beschikking heeft over tal van uitgestrekte natuurgebieden, biedt een vakantie in eigen land nog zoveel meer voordelen.

Dichtbij
Het grote voordeel aan een vakantie in eigen land, is dat je in minder dan twee uur van de ene naar de ander kant van het land rijdt. Perfect dus wanneer je er even een paar daagjes tussenuit wilt. Ook de beschikking over een auto is in eigen land ideaal. Waar we in het buitenland vaak verplicht zijn tot het huren van een auto, geldt dit in ons eigen land niet. Een auto huren Ibiza kan voor één of meerdere dagen en zal al snel in de papieren lopen. Kies je voor een vakantie in eigen land, dan heb je dus het grote voordeel dat je de beschikking hebt over je eigen auto.

Voordelig
Ten opzichte van bijvoorbeeld een 8 daagse vliegvakantie naar een zonnig vakantieoord zijn de kosten voor een vakantie in eigen land vaak een stukje voordeliger. Uiteraard kun je het ook in Nederland zo gek maken als dat je dit zelf wilt. Toch zien we, dat de prijzen doorgaans voor een soortgelijke reis tot wel 50 producten voordeliger kunnen uitvallen. De voornaamste reden is dat je niet te maken hebt met onder andere parkeerkosten en ook de reis zelf een stuk voordeliger is met de auto, dan met het vliegtuig. Wel is het tegenwoordig mogelijk je auto klaar te laten zetten op het vliegveld. Dat scheelt je een aantal extra kilometers in een vaak georganiseerde busreis langs verschillende accommodaties. Geen auto gereserveerd, dan kun je kijken of je bij aankomst op het vliegveld direct een auto huren malaga airport kunt. Zo kun je direct je koffers inladen en naar de plaats van bestemming rijden.

Bezoek
Voor wie op vakantie gaat naar een vakantiepark in eigen land, zal vast hebben gemerkt dat de huisjes relatief ruim zijn opgezet. Dit biedt de perfecte mogelijkheid om bezoek te ontvangen van bijvoorbeeld familie of vrienden. Zo kunnen ze blijven overnachten of na een gezellig middag shoppen weer naar huis rijden. Doordat de afstand relatief kort is, hoeven ze geen hele reis af te leggen. Ga je op vakantie naar het buitenland, dan zal het doorgaans wat lastiger zijn bezoek te ontvangen. Niet alleen moet er dan vaak een verblijf worden geregeld, maar ook vervoer. Je kunt kiezen voor een auto huren Alicante, maar of dat ideaal is voor een aantal dagen, dat valt nog maar te bezien. Je kunt je voorstellen, dat het vooral voor ouderen ontzettend spannend is de buitenlandse wegen met de auto te betreden.