Regio

5 Zaken om die je moet regelen
vóórdat je gaat verhuizen in VeendamVerhuizen-Veendam.jpg

Ga je binnenkort verhuizen in Veendam, of in de omgeving van Veendam? Dan is dit artikel voor jou belangrijk om te lezen. Om je verhuizing namelijk goed te laten verlopen, is een goede voorbereiding essentieel. Wij vertellen je in dit artikel vijf zaken die je moet regelen vóór je verhuizing, zodat je zorgeloos kunt verhuizen.

Doe spullen weg die je niet gebruikt
Een verhuizing is hét moment om spullen te schiften. Wanneer je dozen in gaat pakken, kom je ongetwijfeld spullen tegen die je lange tijd niet hebt gebruikt. Om te voorkomen dat je deze spullen onnodig in gaat pakken en in je nieuwe huis weer uit gaat pakken, is het verstandig de spullen weg te doen. Breng ze naar de kringloopwinkel, of verkoop ze op een online tweedehands platform. Zo doe je anderen er ook nog eens een plezier mee.

Het kan ook zijn dat je spullen tegen gaat komen die je tijdelijk niet gaat gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je eerst naar een tijdelijke woning gaat, voordat je naar je nieuwbouwhuis verhuist. In dat geval is tijdelijke inboedel opslag een goede optie. Wanneer je spullen tijdelijk op gaat slaan, is het ook handig deze spullen alvast apart te zetten. Dat maakt de verhuizing weer makkelijker en overzichtelijker.

Energiecontracten en overige abonnementen overzetten
Iets wat vaak wordt onderschat bij een verhuizing, is het op tijd overzetten van contracten. Met name energiecontracten zijn hierbij essentieel, omdat je zonder energie in huis niet comfortabel kunt leven. 

Als vuistregel kun je minimaal 8 weken voor je verhuizing aanhouden als termijn om het energiecontract om te zetten. Dit klinkt veel, maar dit geeft ruimte bij eventuele ‘administratieve foutjes’ door de energieleverancier. Bedenk hierbij dat het leveren van energie gewoon doorgaat, tot de datum dat je gaat verhuizen. Het op tijd wijzigen van je contract bezorgt je dus wel de lusten, maar niet de lasten. 

Maak een checklist
Misschien had de checklist wel op plek één moeten staan. Maar omdat overbodige spullen wegdoen en het omzetten van energiecontracten hoe dan ook op de lijst staan, staat de checklist hier als derde genoemd. 

Op je checklist komen alle zaken te staan die je moet regelen en het maakt voor jou inzichtelijk wat er allemaal moet gebeuren. Een écht goede checklist bevat ook een deadline per taak. Zo weet je niet alleen dat je een taak al hebt geregeld, maar ook of je het op tijd hebt afgerond. Zie de checklist als de tekentafel, waar je steeds op terug kunt vallen wanneer je overzicht wilt creëren. 

Nieuwe huis schoonmaken
Het volgende punt is niet alleen efficiënt, maar zal ook een voldaan gevoel geven. Wanneer je eenmaal de sleutel van je nieuwe woning hebt ontvangen, is het verleidelijk zo snel mogelijk te verhuizen. Het is echter aan te raden om je nieuwe huis, voordat je gaat verhuizen, helemaal schoon te maken. Een huis is namelijk het makkelijkst schoon te maken wanneer het leeg staat en wanneer je grote oppervlaktes in een keer kunt doen. Zonder allerlei spullen eerst te moeten verplaatsen. 

Een tweede reden om het nieuwe huis schoon te maken, is omdat je eventuele schade en verkleuringen beter ziet. Je kan daardoor makkelijker besluiten of je al dan niet gaat verven.

Verhuisbedrijf regelen
In de huidige huizenmarkt wordt een huis snel verkocht. Dat betekent ook topdrukte bij verhuisbedrijven. Wanneer je de koop hebt gesloten, is het daarom belangrijk zo snel mogelijk een verhuisbedrijf te regelen. Snel en Wel Verhuizingen uit Groningen zorgt dat je zorgeloos en snel kunt verhuizen, ook in Veendam. Ze bieden zowel volledig verzorgde verhuizingen, als verhuishulp. Met deze verhuishulp schakel je de verhuisprofessionals alleen in voor de zware en grote spullen, of de spullen die je met uiterste precisie wilt verhuizen. Jij bepaald dus wat je zelf doet en wat zij voor je mogen doen.

Wees dus op tijd met het inhuren van een verhuisbedrijf. Het laatste wat je wilt is dat je niet kan verhuizen op de dag van de sleuteloverdracht, omdat je niet op tijd verhuizers hebt geregeld.