Regio

Dag en nacht extra bussen voor Koningsdagb37089b_w1272_businroden.jpg 

Op Koningsdag rijden er extra bussen naar Groningen Stad. Ook tijdens de voorafgaande Koningsnacht rijden extra bussen naar de festiviteiten in Groningen Stad en Stadskanaal. Een volledig overzicht is beschikbaar op de website van Qbuzz: qbuzz.nl/gd.  
 
Bussen van en naar Groningen Stad  
Dinsdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten voor bezoekers van Koningsnacht en Helden van Oranje in Groningen Stad. Voor bezoekers van deze evenementen rijden ’s nachts ook nachtbussen weer terug. Vanaf Groningen naar o.a. Leek, Oosterwolde, Roden, Winsum, Emmen, Drachten, Eelde, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Assen, Zuidlaren, Annen, Zuidhorn, Grijpskerk, Grootegast, Bedum, Middelstum, Hoogezand en Veendam.  
Op Koningsdag rijden overdag ook veel extra bussen naar Groningen Stad. 
 
Bussen van en naar Knoalsternacht Stadskanaal 
Voor de bezoekers van de Knoalsternacht in de nacht van 26 op 27 april rijden vanuit de regio extra bussen naar en van Stadskanaal. Dat geldt voor o.a. de plaatsen Winschoten, Borger, Ter Apel, Gieten, Veendam en Emmen.  
 
Betalen van je reis 
Zowel ’s nachts als overdag is het mogelijk met de OV-chipkaart te reizen in alle (extra) bussen. Daarnaast kan er ook een kaartje met de pinpas gekocht worden bij de chauffeur. Of koop van tevoren een kaartje in de webshop van Qbuzz op qbuzz.nl/gd.  
 
Extra schoonmaak van de bussen 
Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn speciale schoonmakers op Hoofdstation Groningen aanwezig om alle bussen schoon te houden.