Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopavondconcert van Oosterstörm
eerste optreden na de versoepeling

Door Henk Drenth op woensdag, 6 april, 2022 - 07:30

IMG_0557.JPG

Shantykoor Oosterstörm uit Groningen heeft na de versoepelingen tijdens het Koopavondconcert donderdag weer voor het eerst op het podium gestaan. Het optreden in de foyer van vanBeresteyn was goed bezocht.

“Weer op het podium te staan in vanBeresteyn doet ons goed”, aldus bestuurslid en spreekstalmeester Free Westerhoff. “De entourage is prachtig en we hebben een hartstikke leuk publiek.”

Oosterstörm bestaat uit ruim 60 leden met niet alleen zangers, maar ook met een orkest van vijf accordeonisten, twee gitaristen, een bassist en een drummer. Waarbij muzikaal leider Mark Pepping niet alleen het dirigeerstokje hanteert. Hij bespeelt ook nog een vijftal instrumenten. De bediening van de professionele geluidsapparatuur ligt in handen van ervaren technici.

Het optreden tijdens het Koopavondconcert was met ruim vijftig leden. Van de vijf accordeonisten waren er drie meegekomen. Oosterstörm heeft tussen een verscheidenheid aan shantykoren een koerswijziging gemaakt met het repertoire uit de sixties en de seventies. Maar er is daarnaast ook nog steeds een 'zoute' lading van shanty's.

Oosterstörm bestaat dit jaar 27 jaar. Vanwege corona kon het jubileumfeest geen doorgang vinden. Dat willen ze nog gaan inhalen. Vorig jaar was er nog wel een optreden in eigen huis, de Oosterhoogebrug. Maar na twee jaar stilstand wil men eerst weer weer goed op de rit komen. Er moet toch wel weer wat bij worden geschaafd. Daarbij heeft men vanwege 15 besmettingen de week ervoor ook niet kunnen repeteren.

Aan de reacties van het publiek te merken zijn ze weer goed op weg.

Westerhoff: “Hopelijk staan we op korte termijn ook weer in het theater. Bijvoorbeeld tijdens een zondagconcert. Ons eerstvolgende optreden is bij het meezingfeest in de Oosterhoogebrug. Daar komt ook veel publiek op af.”