Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam gaat eenmalige
energietoeslag uitbetalen

Door op woensdag, 6 april, 2022 - 06:00

Magnascan-flame-580342_1920.jpg
Foto Magnascan

De gemeente Veendam gaat de eenmalige energietoeslag van € 800,00 aan huishoudens met een laag inkomen in de eerste helft van april 2022 uitbetalen aan huishoudens met een uitkering (bijstand, IOAW/IOAZ of Bbz). Andere huishoudens met een laag inkomen kunnen de toeslag vanaf maandag 11 april 2022 aanvragen via www.veendam.nl/energietoeslag.

Eenmalige energietoeslag
De energieprijzen zijn flink gestegen en lopen soms dagelijks nog verder op. Hier heeft iedereen in Nederland mee te maken. Daarom heeft het kabinet een maatregelenpakket in het leven geroepen om de gevolgen van de stijgende energieprijzen te verzachten. Dit is de eenmalige energietoeslag. De energietoeslag is een tegemoetkoming voor huishoudens met een laag inkomen om deze huishoudens deels te compenseren voor de gestegen energieprijzen. De eenmalige energietoeslag bedraagt € 800,00 per huishouden.

Uitbetaling
Huishoudens in de gemeente Veendam die op 1 februari 2022 een uitkering (bijstand, IOAW/IOAZ of Bbz) ontvingen en nu aan de voorwaarden voldoen, krijgen de eenmalige energietoeslag van € 800,00 in de eerste helft van april 2022 automatisch op hun rekening. Het indienen van een aanvraag is niet nodig, omdat hun inkomenssituatie bij de gemeente bekend is. Zij ontvangen ook een brief hierover. Als zij later een uitkering toegekend hebben gekregen of geen uitkering van de gemeente ontvangen, dan kunnen zij de toeslag zelf aanvragen. Huishoudens, waarvan het inkomen niet meer is dan 120% van het voor hen geldende bijstandsniveau kunnen een aanvraag indienen. Meer informatie hierover is te vinden op www.veendam.nl/energietoeslag. Vanaf maandag 11 april tot en met 30 juni 2022 kunnen zij de eenmalige energietoeslag aanvragen via www.veendam.nl/energietoeslag. Op deze pagina staan ook de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze eenmalige energietoeslag.

Vragen
Inwoners die vragen hebben kunnen contact opnemen met de gemeente via e-mail teaminkomensdienstverlening@veendam.nl of
telefoonnummer 0598 652222.

Meer informatie is ook te vinden op www.veendam.nl/energietoeslag.