Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote onrust bij Wijkvereniging Sorghvliet

Door op dinsdag, 5 april, 2022 - 11:23

277750178_5070942503021469_1072711011824837089_n_resize.jpg

Door Peter Panneman

De 55-jarige Wijkvereniging Sorghvliet kent momenteel een zeer onrustige periode. Sinds de sluiting van Wijkcentrum Dukdalf en daarna de corona is het een slapende vereniging geworden. Voor het bestuur onder voorzitterschap van Evert Bakker aanleiding om er definitief mee te stoppen.

“Bij deze deel ik mede dat ik niet meer in het bestuur zit van de Wijkvereniging Sorghvliet. Ik ga over de voortgang ook geen mededelingen meer doen”, aldus Bakker in een persoonlijke mededeling.

Penningmeester Monique van IJsselmuide denkt daar heel anders over en zet alles op alles om dit te voorkomen. “We zijn financieel gezien een gezonde vereniging en levensvatbaar in de wijk, waarmee we binnenkort met een nieuw bestuur weer allerlei nieuwe activiteiten willen opstarten in ons tijdelijke onderkomen in het buiten de wijk gelegen JB. Centrum. Ik laat niet toe dat anderen de vereniging kapot maken”, aldus een strijdvaardige Monique van IJsselmuide die zich inmiddels laat adviseren door een advocaat. “Het liefst wilde het bestuur de gehele wijkvereniging laten ophouden te bestaan en de activiteiten onderbrengen bij het Centrale Wijkraad Sorghvliet (CWS)” aldus van IJsselmuide die in september weer met de activiteiten hoopt te starten.

De wijkvereniging staat bekend om zijn activiteiten zoals de Kinderdisco, jaarlijkse Klaverjastoernooi, Sinterklaas intocht, en de kaart, sjoel, en bingo- avonden.