Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk weer een zwemwedstrijd
voor zwemmers van de Brug

Door Henk Drenth op maandag, 4 april, 2022 - 07:30

IMG_0660.jpg

Na een hele lange periode van wel en niet zwemmen, en al helemaal geen wedstrijden, was het na meer dan twee jaar eindelijk weer zo ver. Zaterdag 2 april kon De Brug Veendam weer een zwemwedstrijd organiseren voor zwemmers met een verstandelijke beperking. En mochten zwemtoppers van maar liefst 8 verschillende verenigingen uit heel Noord Nederland weer strijden om de felbegeerde medailles.

De zwemwedstrijd in het wedstrijd-bad van Tropiqua in Veendam was voor alle zwemmers die aangesloten zijn bij één van de regio’s van De Brug.

IMG_0650.jpg

Stichting “De Brug” regio Veendam is een vereniging voor sport en bewegen die, op verschillende niveaus, sport- en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking uit de omgeving van Veendam.

Aan het startblok verschenen bijna 100 zwemmers. Zij waren van de 8 verschillende verenigingen Regio Noord Groningen, Regio Stad Groningen, Regio Westerkwartier, Regio Hoogezand, Regio Oldambt, DWS Stadskanaal, Flotar uit Drenthe, Activo uit Friesland. En natuurlijk de 21 sporters die een thuiswedstrijd hebben gezwommen van de Brug Regio Veendam. Vijfentwintig vrijwilligers hadden zich er weer voor ingezet om er een fantastisch evenement van te maken.

IMG_0686.jpg

Voorbereiding Special Olympics Nationale Spelen
Deze wedstrijd was de eerste na de Corona pandemie, en de laatste wedstrijd voor de Special Olympics Nationale Spelen die op 10, 11 en 12 juni gaan plaatsvinden in Twente. Het was een mooie test voor veel van de zwemmers die ook uit gaan komen op de Nationale Spelen.

“We zijn zeer blij dat dit nu allemaal weer kan”, aldus een enthousiaste Grietje Hooiveld van de organisatie. “De laatste zwemwedstrijd van de Brug was in februari 2020, en de laatste in dit zwembad was in 2018. Gelukkig mogen we weer!”

IMG_0790.JPG

De Brug Veendam 40 jaar
Voor de organiserende vereniging was het ook nog eens een jubileumwedstrijd. Stichting De Brug Regio Veendam bestond op 12 december 2021 maar liefst 40 jaar. Dit jubileum kon in 2021 niet gevierd worden door de Corona maatregelen. Reden te meer om er een extra feestelijke zwemwedstrijd van te maken. Het verjaardagslied voor de jubilerende zwemvereniging galmde luid door het subtropisch zwembad, het thuishonk van De Brug Veendam. Voor de leden en de vrijwilligers zal er de komende zomer nog een feestje worden gepland.

IMG_0966.jpg

De zwemmers hadden er heel veel zin in. Op de 25 en de 50 meter zijn de rug, school- en vrije slag gezwommen. Op de 100 meter de wisselslag. En op de 200 meter de vrije slag en daarnaast nog de estafettes. De eerste plak van de 100 meter wisselslag ging naar Bart Hol van De Brug Veendam, op de tweede plaats eindigde clubgenoot Arjan Ewolds, en als derde stond Patrick Brokschmidt van Regio Midden Groningen op het podium.