Handbaldames Aeolus boeken
zwaar bevochten zege op Actief

Foto JeppeSmedNielsen

De Wildervankster formatie had tegen de Drentse ploeg nog iets recht te zetten na de kansloze 33-20 nederlaag in de uitwedstrijd. In de eigen Wildervanckhal stond dan ook een totaal ander Aeolus dan uit in Klazienaveen. En daar waar Actief halverwege dit inhaalduel met 15-17 nog aan de goede kant van de score stond, was het uiteindelijk de thuisploeg die na 60 minuten met een eindstand van 27-25 aan het langste eind trok.

En, zoals de eindstand al doet vermoeden, ging dat niet zonder slag of stoot. Aanvankelijk was het Aeolus dat een licht overwicht had (7-5), maar Actief kreeg meer en meer grip op het duel. Zo stond in het in de 20e minuut 10-10 en namen de gasten halverwege het treffen een marge van twee treffers mee naar een ruststand van 15-17. Belangrijkste oorzaak daarvoor was te vinden in de defensie van de Oost-Groninger equipe. De dekking stond te passief, het opbouwspel van de tegenstander werd te weinig verstoord, en het gevolg was dat Aeolus vooral in het laatste deel van de 1e helft teveel treffers incasseerde vanaf de 2e lijn.

Daar bleef het niet bij want ook in aanvallend opzicht liet men net iets teveel steken vallen. Momenten van korte succesvolle combinaties werden te vaak afgewisseld met slordigheden in de passing en een te statische opbouw. Dat Actief na het eerste half uur met een lichte voorsprong van het veld stapte was dan ook de juiste weerspiegeling van de veldverhoudingen op dat moment.

Dat de wedstrijd in de 2e helft kantelde in het voordeel van de thuisploeg, kende een aantal oorzaken. Bij Aeolus werd omgeschakeld op een andere variant in de dekking en de posities in die dekking werden anders ingevuld. Dat bleek zijn vruchten af te werpen. Op dat moment hadden beide keepsters (Moniek Hadders en Beau Kuik) op cruciale momenten al belangrijke reddingen verricht en daarmee hun ploeg overeind weten te houden. Het scorend vermogen van de gasten begon haperingen te vertonen en Aeolus trok in het laatste deel van de 2e helft het initiatief naar zich toe. Beide ploegen trokken nu alle registers open waarbij de emoties en irritaties even hoog opliepen. Beide contrahenten begonnen het fysiek moeilijk te krijgen. Maar de Wildervanksters bleken over net iets meer reserves te beschikken dan de formatie uit Klazienaveen. De thuisploeg wist een voordelige marge van drie treffers op te bouwen en dat verschil was voor de volop strijdende gasten net te groot om nog te kunnen overbruggen. Bij het eindsignaal liet het scorebord 27-25 optekenen. Daarmee boekte Aeolus de 3e zege op rij en nestelde de ploeg zich weer in de bovenste regionen van de ranglijst.

doelpunten Aeolus; Daniëlla Zuidema (12x), Elsa Brouwer (5x), Hedy Oostenbrink (4x), Irene Mik (3x), Zoë van Dijk (2x) en Kimberley van der Laan (1x)