Sport

Eindelijk weer een zwemwedstrijd
voor zwemmers van de BrugDSC_8950.JPG

Zaterdag 2 april organiseert De Brug Veendam weer een zwemwedstrijd voor zwemmers met een verstandelijke beperking. Zwemtoppers van maar liefst 8 verschillende verenigingen uit heel Noord Nederland mogen weer strijden om de felbegeerde medailles.

Na een hele lange periode van wel en niet zwemmen en al helemaal geen wedstrijden, is het na meer dan twee jaar, eindelijk weer zo ver. Een zwemwedstrijd, in het wedstrijd-bad van Tropiqua in Veendam, voor alle zwemmers die aangesloten zijn bij één van de regio’s van De Brug. Er worden bijna 100 zwemmers aan de start verwacht van 8 verschillende verenigingen. Regio Noord Groningen, Regio Stad Groningen, Regio Westerkwartier, Regio Hoogezand, Regio Oldambt, DWS Stadskanaal, Flotar uit Drenthe, Activo uit Friesland en natuurlijk de 21 sporters die een thuiswedstrijd zwemmen van de Brug Regio Veendam. 25 Vrijwilligers gaan er voor zorgen dat dit evenement weer fantastisch wordt.

Voorbereiding Special Olympics Nationale Spelen
Deze wedstrijd is de eerste, na de Corona pandemie, en de laatste wedstrijd voor de Special Olympics Nationale Spelen die op 10, 11 en 12 juni gaan plaatsvinden in Twente. Een mooie test voor veel van de zwemmers die ook uit gaan komen op de Nationale Spelen. “We zijn zeer blij dat dit nu allemaal weer kan”. Aldus Grietje Hooiveld van de organisatie. “De laatste zwemwedstrijd van de Brug was in februari 2020 en de laatste in dit zwembad in 2018”. “Gelukkig mogen we weer!”

DSC_9115.JPG

De Brug Veendam 40 jaar
Voor de  organiserende vereniging is het ook nog een jubileumwedstrijd. Stichting De Brug Regio Veendam bestond op 12 december 2021 maar liefst 40 jaar. Dit jubileum kon in 2021 niet gevierd worden door de Corona maatregelen. Reden te meer om nu een feestelijke zwemwedstrijd te organiseren. Voor de leden en de vrijwilligers zal komende zomer nog een feestje gepland worden.

De volgende wedstrijden worden gezwommen: 25 m: rug, school- en vrije slag. 50 m: rug, school- en vrije slag. 100 m: wisselslag en 200m: vrije slag en daarnaast nog estafettes.

De wedstrijd begint zaterdag 2 april om 15:00 uur.