Sport

Na 25 maanden weer wedstrijden voor SV CliasteamG_0.jpg
Team G met Anna Zuidhof, Marit Deekens en Silke Timmer van links naar rechts. Team goud, Anna individueel brons. (Foto: H. Schomaker)

Na 25 maanden zonder wedstrijden vertrok SV Clias zaterdag 26 maart in alle vroegte met 12 turnsters naar Uithuizen. Een teamwedstrijd voor de jeugd supplement E (leeftijdsgroep 13 en 14 jarigen) met Roos ter Brugge, Kaytlin Dreise, Jezlyn Meppelder, Marit Veen en Rosalie Wolfs. Vooraf moesten de turnsters bepalen wie op welke van de vier toestellen (Sprong, Brug, Balk en Vloer) in actie zouden komen. Drie turnsters turnden hun oefening waarvan de punten van de beste twee slechts telden voor het teamresultaat. Roos ter Brugge kwam op alle vier de toestellen in actie. Jezlynn turnde haar oefeningen op sprong, brug en balk, Marit nam sprong en balk voor haar rekening, Rosalie kwam in actie op brug en vloer en Kaytlin liet alleen haar vloeroefening zien. Het team behaalde een keurige tweede plaats met tweemaal een eerste plaats op sprong en één keer een eerste plaats op het onderdeel balk. Met ruimte voor persoonlijke verbeteringen trainen de dames verder voor hun individuele wedstrijd over twee weken in Bellingwolde.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen de pupillen niveau 5 zowel als team als individueel in actie. Onder toeziend oog van diverse clubgenoten maakten de turnsters het erg spannend. Pupillen Ellen Harms, Fieke de Feijter, Bella Molema en Sterre Veen (10 jarigen) lieten keurige oefeningen zien en met succes. Ze gingen er met een ruime voorsprong van maar liefst 7,442 punten met een eerste plaats vandoor als team. Daarnaast nam Ellen het goud en Sterre het zilver in de individuele wedstrijd in ontvangst. Bella viel net buiten de prijzen met een vierde plaats. Zij had op het toestel brug ondanks een flinke blaar het eerste cijfer. Voor Fieke was het haar allereerste turnwedstrijd terwijl ze nog geen jaar turnt bij de selectie behaalde ze op het toestel balk een mooi vijfde cijfer.
Ellen, Sterre en Bella hebben zich met deze individuele resultaten geplaatst voor de meerkampfinale. De meerkampfinale is voor SV Clias een thuiswedstrijd. De vereniging organiseert deze finale op 21 mei in de Wildervanckhal.

TeamE_fotoHKoopmans.jpg
Team E met Kaytlin Dreise, Roos ter Brugge, Jezlyn Meppelder, Marit Veen en Rosalie Wolfs van links naar rechts. Team Zilver (foto: H. Koopmans)

Voor het team supplement G met daarin Jeugd turnsters Marit Deekens, Silke Timmer (leeftijdsgroep 13 jarigen) en Junior turnster Anna Zuidhof (leeftijdsgroep 15 jarigen) lag de lat na deze successen hoog. Samen met drie turnsters van LSV vormden zij een team. De wil om te winnen was groot waardoor de spanning steeg. Niet alleen bij de turnsters maar ook bij de trainers. De lange dag werd beloond met wederom een gouden medaille voor het team en individueel was er succes voor Anna. Zij nam de enige nog ontbrekende kleur medaille namelijk het brons mee terug naar Wildervank. Met dit resultaat mag ook Anna deelnemen aan de meerkampfinale. Daarnaast had zij voor brug het eerste cijfer en voor vloer het tweede cijfer. Voor deze toestellen maakt zij met deze resultaten kans op deelname aan de toestelfinales. Marit turnde een uitstekende vloeroefening en behaalde daarmee het zevende cijfer. Silke kwam tot een derde cijfer op sprong waarmee zij grote kansen hebben op deelname tijdens de toestelfinales.